2018. június 25. Vilmos
Miskolc
8°C / 18°C
„Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója” – Új projektjét mutatta be a BOKIK
minap.hu
|
2017. december 19. 11:22
|
frissítve: 2017. december 20. 21:56
Kedden mutatta be legújabb projektjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK). A sajtóreggeli keretén belül szó volt az induló projekt céljairól, és az együttműködés részleteiről is.

A BOKIK a „Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója“ elnevezésű nemzetközi projekt magyarországi partnere. Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett, a résztvevő régiók közé tartozik még Besztercebánya, Kassa, valamint Nógrád és Heves megye is.

bokik_171219_vcs_3.jpg

Fotók: Végh Csaba

A keddi eseményen Szécsiné Bányai Ilona, a BOKIK gazdaságfejlesztési és nemzetközi kapcsolatok szakigazgatója szolgált bővebb információkkal. – A határokon átnyúló projekt célja, hogy erősítse és fejlessze a szlovák és a magyar területi kereskedelmi és iparkamarák közötti együttműködést. Fejlessze a kamarák munkatársainak ismereteit és tapasztalatait a vállalkozók számára nyújtott egyedi innovációs szolgáltatások terén – emelte ki.

A projekt során a kamarák összegyűjtik a K+F (kutatás-fejlesztési) infrastruktúrával és innovációs szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat a délkelet-szlovákiai és északkelet-magyarországi területekről. Mindezeket pedig egy újonnan kifejlesztett weboldal, valamint mobilalkalmazás segítségével teszik elérhetővé az érdeklődők  számára.

bokik_171219_vcs_1.jpg

Az információkhoz emellett nyomtatott katalógus formájában, valamint személyes konzultációkon is hozzájuthatnak a vállalkozók. A projekt összköltségvetése 162174,60 euró, melyet a Regionális Fejlesztési Alap (ERDF) finanszíroz az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország szlovák-magyar határon átnyúló program keretében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat