2018. szeptember 19. Vilhelmina
Miskolc
11°C / 26°C
Hatezer eurót osztanak szét
mti.hu
|
2018. január 13. 09:08
|
frissítve: 2018. január 15. 09:50
Március 14-ig lehet pályázni önálló, új művekkel az I. Budavári Beethoven zeneszerzőversenyre, a megmérettetés összdíjazása hatezer euró.

Nevezni önálló, új, eddig nem előadott zeneművel lehet, amely Beethoven An die ferne Geliebte (A távoli kedveshez) című dalciklusának egy tetszőleges témára írt variációja vagy parafrázisa - közölte a Budavári Önkormányzat.  

A 7-12 perc hosszú pályamű apparátusa kötelezően zongora, valamint hegedű, brácsa és cselló, a vonós hangszerek közül legalább egy kötelező, de akár mindhárom szerepelhet. A hangszerek csak akusztikusan szerepelhetnek, elektronika nem használható. A jeligés műveket elektronikusan kell elküldeni a beethovenbudan@budavar.hu címre a pályázó szermélyes adataival együtt március 14-én 12 óráig. 

A megmérettetés összdíjazása hatezer euró, az első helyezett háromezer, a második kétezer, a harmadik ezer euró díjazásban részesül. A pályázat részletei itt olvashatók. A zsűri elnöke Maros Miklós zeneszerző, tagjai közé tartozik Balog József zongoraművész, Fekete Gyula zeneszerző, egyetemi tanár; Oláh Kálmán dzsesszzongorista, zeneszerző, egyetemi tanár; Tihanyi László zeneszerző, karmester, egyetemi tanár és Mácsai János. A zsűri a döntését legkésőbb március 26-ig nyilvánosságra hozza. 

A díjazott művek - az eredeti dalciklussal együtt - a 19. Beethoven Budán Fesztivál május 2-i koncertjén hangzanak majd el. A Beethoven Budán Fesztivál május 1. és 7. között várja az érdeklődőket hangversenyekkel és házi muzsikálásokkal.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat