2018. augusztus 15. Mária
Miskolc
16°C / 24°C
Hideg-meleg és hógolyó – januárban újra termelői nap!
minap.hu
|
2018. január 14. 12:15
|
frissítve: 2018. január 17. 15:20
A hónap harmadik vasárnapja lesz január 21-én. És ha már a harmadik vasárnap, akkor a Miskolci Termelői Nap délelőtt 9 órától délután 1 óráig várja a látogatókat a belvárosban az Erzsébet téren. Hideg-meleg – ez lesz a téma. Hiszen a téli didergős zimankóban jól jön egy kis melegség: forró kakaóval és latinos dallamokkal. A téli tájról és a hógolyóról a szervezők gondoskodnak!

A szájban selymesen olvadó lágy és kemény sajtok, illatosan ragyogó édes mézek, az orrunkat a standhoz vezető füstölt húsok és kolbászok, a nyári nap érlelte gyümölcsből készült lekvárok és szörpök – egyszóval minőségi élelmiszerek, kézműves termékek és portékák szerepelnek a megszokott kínálatban.

termeloi_nap20171119_bl_008_web.jpg

Hógolyó és téli táj is lesz a termelői napon – erről a szervezők gondoskodnak. A „Téli találat hógolyóval” kültéri installációban – mely a Miskolci Galéria közreműködésével készül – lehet majd  hógolyózni és a téli Bükk lábainál fényképezkedni.

A La Giralda együttes latin dallamokat játszik délelőtt 11 órától. A látogatókat meleg kakaóra is várják a szervezők. Mini időjárásmegfigyelő-állomással pedig az évkezdéshez kapcsolódóan időjárás témakörben az Országos Meteorológiai Intézet mutatkozik be. Malacunk is lesz: mangalica kismalacokat lehet simogatni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat