2018. július 20. Illés
Miskolc
15°C / 24°C
A horvát, román és szlovák legjobbakkal küzdhetnek Budapesten a magyar bokszolók
mti.hu
|
2017. október 13. 11:22
|
frissítve: 2017. október 15. 10:05
Négy Nemzet Tornája néven nemzetközi válogatott ökölvívótornát rendez a hétvégén a magyar szövetség Budapesten, ahol a román, a horvát és a szlovák válogatott vendégeskedik majd.

Balzsay Károly szövetségi kapitány az M4 Sport Sportreggeli című műsorában azt emelte ki, hogy a kétnapos verseny több célt is szolgál. A legfontosabb, hogy a válogatottnál számításba vett magyar bokszolók nemzetközi mérkőzéseket vívjanak, ezentúl pedig a magyar szövetség szeretné tovább erősíteni a sportdiplomáciai kapcsolatokat a környező országokkal. A szakvezető szerint különösen a horvát és a román csapat számít erősnek, de a szlovákoknál is lesz egy-két igazán komoly versenyző. Mindezek ellenére abban bízik, hogy öklözői minél több szép győzelmet aratnak majd.

– A fontos, hogy bokszolóink lelkesek, harcosak legyenek. Ha most kisebb technikai vagy taktikai hibákat vétenek, az egy ilyen felkészülési versenybe belefér – nyilatkozta Balzsay.

A hétvégi viadal a magyar ökölvívók szempontjából nem csupán a későbbi nemzetközi megméretésekre jelent majd felkészülést, hanem a decemberi országos bajnokságra is, mely a kapitány szerint már egyértelműen benne van bokszolói fejében. A Négy Nemzet Tornájának mérkőzései szombaton és vasárnap is 16 órakor kezdődnek az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat