2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Hozzánk is megérkezett a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és programozó verseny! (Videóval)
minap.hu
|
2017. október 10. 10:29
|
frissítve: 2017. október 14. 08:26
Most először miskolci regionális fordulót is indítanak a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és programozó verseny keretében, melyen tavaly 88 országból több mint 32 ezer csapat, összesen mintegy 255 ezer általános és középiskolás diák vett részt. A nevezéseket 2017. október 13-ig várják.

A FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és programozó verseny célja, hogy szórakoztató formában vezesse be a fiatalokat a tudomány és a technológia világába, ösztönözze a kreatív gondolkodást és erősítse a csapatszellemet a résztvevőkben.

robotic2.jpg

A BPI Group Hungary Kft. Miskolcot és a megyét is be szeretné kapcsolni a világhírű versenysorozatba, miskolci regionális forduló elindításával. Ez lehetővé teszi  Észak-Magyarország 9-16 éves diákjai számára, hogy közvetlenül részt vehessenek a versenyben. Az első 12 jelentkező csapat indulását a BPI Group Hungary Kft. az idei évad összes költségének átvállalásával, vagyis a nevezési díj befizetésével, valamint a robotépítő és a versenykészlet megvásárlásával támogatja. A régiós megmérettetésre 2017. december 16-án kerül sor Miskolcon a cég szervezésében, a nevezéseket 2017. október 13-ig várják.

robotic1.jpg

A feladat minden évben az, hogy egy központilag meghatározott témában a diákok saját kutatást végezzenek, majd választ találjanak egy való életből vett problémára egy általuk épített és programozott, automatikusan működő LEGO robot segítségével. A 2017-18-as év a vízről szól: arról, hogy hol találhatjuk meg, hogyan használhatjuk fel, miként tárolhatjuk és szállíthatjuk. A cél, hogy tudatosabban kezeljük az emberiség egyik legfontosabb erőforrását.

robotic.jpg

Eddig 9 helyi iskola csapata jelezte részvételi szándékát, mely nagyon jó fogadtatást jelent. Bővebb információ a versenysorozatról: https://www.first-lego-league.org/en/

Nem

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat