2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
A húszezredik látogatót köszöntötték Miskolcon, hétvégén Seuso-maraton!
Kujan István
|
2018. március 14. 19:54
|
frissítve: 2018. március 16. 08:38
Most már biztos, hogy az előzetes várakozásokat is meghaladja az érdeklődés a Seuso-kincs című kiállítás iránt Miskolcon: szerdán, négy nappal a zárás előtt sikerült elérni az „álomhatárt”, a húszezer látogatót. Hétvégén pedig Seuso-maraton, szombaton egészen éjfélig várják a páratlan műkincset személyesen is látni kívánó érdeklődőket!

Egy putnoki tanárnő, Pokóné Lődi Marianna volt az, aki éppen húszezredikként érkezett a kiállításra. Érdeklődésünkre – miután átvette a múzeum és a város ajándékát – a nagyon meglepett nyertes elmondta, hatodik osztályos diákjaival jött el Miskolcra a Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából. S ha már itt voltak, nem hagyhatták ki a Pannon-tenger Múzeumot sem! Előbb ezt járták végig, majd úgy érkeztek a Seuso-kincsekhez, amikről elmondása szerint előzetesen már beszélgettek a fiatalokkal, felhívták a figyelmüket a páratlan leletegyüttes jelentőségére.

– Nagyon örülünk, hogy eljutottunk ide – tette még hozzá mosolyogva a tanárnő, majd még egy közös fotó erejéig feltarthattuk, de aztán már siettek is, hogy minél hamarabb megcsodálhassák az ókori kincseket.

seuso_huszezredik_latogato_3.jpg

Fotó: Kujan István

Négy nappal a zárás előtt tehát már a húszezredik látogatót köszönthették a Herman Ottó Múzeum tárlatán, ez az előzetes várakozásokat is felülmúló eredmény, és jól mutatja, mekkora az érdeklődés a kiállítás iránt – mondta el a múzeum igazgatója. Tóth Arnold tájékoztatott arról is, hogy a hosszú hétvégén végig nyitva áll majd a múzeum a látogatók előtt, reggel 9-től este 9-ig.

– A nagy érdeklődésre való tekintettel 17-én, szombaton egészen éjfélig gyönyörködhetnek a látogatók a páratlan műkincsekben – mondta el.

Az új időpontokra még lehet regisztrálni a seusomiskolc.hu oldalon.

seuso_huszezredik_latogato_2.jpg

Március 15-re azonban minden időpont betelt, és nem garantálható, hogy aznap az előzetes regisztráció nélkül érkezők is meg tudják majd tekinteni a tárlatot. Ezért a múzeum arra kéri a látogatókat, hogy akik előzetesen nem foglaltak időpontot, másik napot válasszanak a múzeumlátogatásra.

A Seuso-kincs tárlat utoljára március 18-án lesz látható Miskolcon.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat