2018. augusztus 14. Marcell
Miskolc
14°C / 29°C
Huszonegy tonna alma - ízletes és vitamindús adomány a rászorulóknak
minap.hu
|
2018. február 05. 11:52
|
frissítve: 2018. február 06. 10:32
A Magyar Református Szeretetszolgálat a következő hetekben összesen nyolc kamionnyi, hozzávetőlegesen 24 millió forint értékű almaadományt ad át országszerte. Ebből Miskolcra egy kamionnyi, vagyis 21 tonna érkezett hétfőn, hárommillió forint értékben.

alma_adomany_180205ml_9.jpg

Fotó: Mocsári László

Háromféle almát oszt szét a magyar állam a 2018. évi éhségmegelőzési programban a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével. Miskolcra egy kamionnyi érkezett a felajánlásból, ami a Borsod-Gömöri Református Egyházmegyében élő rászorulókhoz, intézményi ellátottakhoz és fogyatékkal élőkhöz jut el.

alma_adomany_180205ml_5.jpg

Mint azt Horváthné Sebestyén Márta területi koordinátor elmondta, ez már nem az első almaadomány. – Már harmadik éve osztja szét ezt a gyümölcsöt a Magyar Református Szeretetszolgálat. Talán azért ezt, mert ez az egyik legízletesebb és legvitamindúsabb gyümölcs, amit azonban nem mindenki engedhet meg magának, hogy megvegye.

alma_adomany_180205ml_2.jpg

Szombathy Dénes miskolc-szirmai református lelkész arról számolt be, hogy huszonkilenc gyülekezetnek adják tovább ezen a miskolci telephelyen a ládákat. – Összesen ezerötszázhatvan ládáról van szó, és az kap belőle, aki igényelt. Megy ebből az almából többek között Mezőcsátra és Kazincbarcikára is – mondta a lelkész.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat