2018. december 16. Etelka, Aletta
Jubilál a TeSzedd!
Idén is háromnapos lesz az országos szemétgyűjtési akció
minap.hu
|
2015. február 22. 18:23
|
frissítve: 2015. február 24. 05:23
A hagyományt folytatják: idén is lesz TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akció. A május 15-17. között megrendezésre kerülő TeSzedd! idén is kapcsolódik az Európai Bizottság által kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.

Az idei TeSzedd! időpontjának sajtótájékoztatón történt bejelentését követően alig egy órával megérkezett a TeSzedd! internetes honlapjára az első helyi koordinátor regisztrációja.

Az ideivel együtt már ötödik alkalommal meghirdetett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akciót, a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi.

teszedd.jpg

A május 15-17. közötti napokra meghirdetett jubileumi TeSzedd! célcsoportja a tavalyihoz hasonló: kisebb-nagyobb baráti, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat – az óvodáskortól az általános és középiskolás tanulókon át, az egyetemistákig – várnak az országos eseményre.

A 2015. évi TeSzedd! időpontjának meghirdetését követően máris lehet jelentkezni, regisztrálni a www.teszedd.hu honlapon a találkozási pontokat megjelölő helyi koordinátornak, akárcsak egyéni vagy csoportos résztvevőnek. A megújult TeSzedd! honlapon jól el lehet igazodni, a jelentkezéshez, regisztrációhoz egyértelműek az útmutatások, ugyanakkor interaktív kommunikációra is van lehetőség.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket: a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – szervezőként – az OKTF NHI biztosítja, akárcsak azt, hogy az akció végén – a honlapon megjelölt és beazonosított szemétgyűjtő-helyekről – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók elszállítsák a szemetet.

teszedd_tapolc.jpg

Az idei TeSzedd! szintén csatlakozik az Európai Bizottság által – a LIFE+ EWWR-programjának részeként – kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.

Az idei TeSzedd! időpontját bejelentő – kora délelőtti – sajtótájékoztatót követően, 11:10 perckor érkezett meg a www.teszedd.hu honlapra az első helyi koordinátor regisztrációja, aki Sződligeten (Pest megye) jelölt meg egy találkozási pontot, ahová 15 fő résztvevőt jelölt meg. Őt azóta – estig – tucatnál több regisztráló követte, akik az ország különböző megyéiből, településeiről jelezték hivatalos részvételüket a május 15-17. között sorra kerülő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akción.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat