2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Illegális bevándorlás - Hatvan bevándorlót mentett meg az Égei-tengeren a román parti őrség hajója
MTI
|
2017. október 21. 15:19
|
frissítve: 2017. október 21. 15:19
Újabb hatvan bevándorlót mentett meg az Égei-tengeren szolgálatot teljesítő román őrhajó - közölte szombaton a román határrendészet.

A román parti őrség hajóját, amely az európai uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) megbízásából járőrözik a görög felségvizeken, péntek hajnalban riasztották egy kisméretű, túlzsúfolt motoros gumicsónakhoz, amely bármelyik pillanatban elsüllyedhetett volna.

A csónakban 60 ember - 19 gyerek, 14 nő és 27 férfi - zsúfolódott össze, akik állításuk szerint Szudánból, Szíriából, Szomáliából és Irakból indultak útnak, hogy eljussanak az Európai Unióba.

Mivel a bevándorlók közvetlen életveszélyben voltak, a román hajó felvette őket fedélzetére, majd biztonságban partra tette őket Híosz szigetén, hogy a görög hatóságok a bevándorlókkal kapcsolatos eljárásokat (egészségügyi ellátás, azonosítás, nyilvántartásba vétel, ujjlenyomatvétel) - elvégezhessék.

Év eleje óta a román parti őrség egymást váltó őrhajói eddig több mint 1300 életveszélyben lévő bevándorlót mentettek meg az Égei-tengeren a Frontex Poseidon-2017 nevű nemzetközi missziója keretében.
 

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat