2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Ismét több mint száz feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Törökországban
mti.hu
|
2017. november 10. 11:59
|
frissítve: 2017. november 10. 11:59
Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet újabb 109 feltételezett tagját vette őrizetbe a török rendőrség pénteken az ország négy különböző pontján egy rajtaütéssorozatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A beszámoló szerint Isztambulban 82, a dél-törökországi Adanában 11, az északkeleti Trabzonban 9, a nyugati Izmirben pedig 7 embert állítottak elő a hatóságok. Az Isztambulban és Adanában őrizetbe vettek mindegyike külföldi állampolgár, az utóbbiakról tudni, hogy szíriaiak. Az Anadolu közlése szerint az Isztambulban elfogottak korábban az IÁ soraiban harcoltak konfliktusövezetekben, és a közeljövőben Szíriába akartak menni.

A négy tartományt érintő pénteki házkutatásokban egy vadászpuska, három pisztoly, százötvenkilenc lőszer, valamint több, az IÁ-hoz köthető dokumentum és könyv is előkerült. Csütörtökön csak a török fővárosban, Ankarában 101 állítólagos dzsihadistát vett őrizetbe a rendőrség.

Október 28-án Isztambulban egy bevásárlóközpont parkolójában az IÁ négy emberét fogták el a hatóságok. Autójukban később robbanószerkezetet is találtak, a pokolgépet tűzszerészek hatástalanítottak. Törökországban gyakoriak a hasonló razziák, miután az Iszlám Állam az elmúlt két és fél évben számos öngyilkos merényletet követett el török nagyvárosokban. A terrortámadásokban az Anadolu-jelentés értelmében legalább 300 ember vesztette életét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat