2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C
Jön az özönvíz - vörös riasztást adtak ki Borsodra!
OMSZ
|
2017. szeptember 20. 19:01
|
frissítve: 2017. szeptember 21. 13:19
A csütörtökön várható sok eső miatt több megyére első- és másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére pedig harmadfokú, vörös figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nem egy helyen akár 50-60 milliméternél is több eső is eshet.

Késő estétől északkeleten, keleten sokfelé várható eső, zápor - közölte szerda este az OMSZ. Nagy területen, főként az Északi-középhegység keleti részén és a Tiszántúlon várható 20-40 milliméter fölötti csapadék, azonban nem egy helyen akár 50-60 milliméternél is több eső eshet.

voros.jpg

A sok eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplénre a legmagasabb fokú figyelmeztetést, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre. A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű csapadék miatt Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kitértek arra is, hogy a Dunántúlon és északkeleten viharos szélre is készülni kell. Az erős szél veszélye miatt szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 Celsius-fok között valószínű.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat