2018. július 17. Endre, Elek
Miskolc
13°C / 27°C
Jótékonysági focitornát rendezett a Fidelitas miskolci csoportja
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. december 16. 17:16
|
frissítve: 2017. december 18. 11:12
Közös sportolási céllal évek óta szervez jó hangulatú kispályás labdarúgótornákat az ifjúsági szervezet, de idén a csapatok jótékonykodhattak is: adományaikkal a kárpátaljai magyarokat támogathatták.

v_miskolci_fidelitas_focikupa_20171216_bl_004_web.jpg

A kispályás labdarúgótornára nevezési díjat nem kellett fizetni, ugyanakkor az adventi időszakban a Fidelitas „Fogjunk össze Kárpátaljáért” címmel pénzadományokat gyűjt az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola számára. Mint Kovács Ágostontól, az észak-magyarországi regionális igazgatótól megtudtuk, ennek kapcsán a tornára nevező csapatok részére is meghirdették a gyűjtést, ugyanis fontosnak tartják, hogy Miskolcon is szolidaritást vállaljanak a határon túl élő magyar testvéreinkkel.

v_miskolci_fidelitas_focikupa_20171216_bl_014_web.jpg

A Szabó Lőrinc Általános Iskola Tornatermében tizenhárom csapat sorakozott fel szombat délelőtt. Ez már az ötödik focitorna volt, a cél kezdetektől fogva az, hogy az év végéhez közeledve, s a karácsonyra mintegy ráhangolódva egy jó hangulatú közösségi eseményen vehessenek részt a sportolni vágyó fiatalok, akik között jellemzően középiskolások és egyetemisták képviseltették magukat.

A tornát Deák-Bárdos Mihály nyitotta meg. Az Európa-bajnok birkózó úgy fogalmazott, mindig örömmel vesz részt olyan eseményen, ami a sportokat, a mozgást népszerűsíti – s ha ez még jótékonysági céllal is párosul, az csak külön öröm.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat