2018. november 20. Jolán
Június 11-12: Miskolcon is levegőből irtják a szúnyogokat
minap.hu
|
2018. június 10. 17:50
|
frissítve: 2018. június 11. 15:57
Magyarország kormánya légi szúnyogirtást rendelt el Miskolcon június 11-12-ére, tekintettel arra, hogy az utóbbi időben jellemző időjárás kiemelten kedvezett a csípőszúnyogok szaporodásának és a szúnyoglárvák fejlődésének.

Miskolcon idén már 208 hektárnyi területen elvégezte a Városgazda NKft. a biológiai földi védekezést, azonban – az ország többi részéhez hasonlóan – újabb intézkedésre van szükség. Így június 11-12-én a napnyugtát megelőző időszakban légi védekezéssel is ritkítják a szúnyogokat – tájékoztatta szerkesztőségünket Pásztor Imre, a miskolci polgármesteri hivatal vállalati- és projektkommunikációs vezetője.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője, Mukics Dániel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kifejlett szúnyogok ellen deltametrin hatóanyagú általános rovarirtó készítményt használnak. A szúnyogok érzékenysége miatt azonban csak minimális mennyiséget: négyzetméterenként kevesebb, mint 0,0001 gramm hatóanyagot juttatnak ki a levegőbe. Kiemelte továbbá, hogy az irtószer melegvérűekre – így az emberre és a háziállatokra – még hosszútávon sem veszélyes, a növényzetet sem károsítja és a lakott területen élő madarak táplálékát sem veszélyezteti.

A készítmény viszont méhekre veszélyes, ezért arra kérik a méhészeket, hogy a kezelés ideje alatt zárják be a méheket.

A június 11-12-ei miskolci légi szúnyogirtás tartaléknapja június 12-13.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat