2018. július 20. Illés
Miskolc
15°C / 24°C
Kassai Viktor beperelte Lipták Zoltánt, a DVTK az MLSZ-hez fordul
dvtk.eu
|
2017. november 24. 11:10
|
frissítve: 2017. november 25. 16:50
A DVTK haladéktalanul az MLSZ-hez fordul azzal a kéréssel, hogy a DVTK csapatkapitányával, Lipták Zoltánnal perben álló Kassai Viktor ne működjön közre sem játékvezetőként, sem más hivatalos személyként a DVTK labdarúgó mérkőzésein – tájékoztatott honlapján a diósgyőri klub.

A DVTK vezetése azért döntött így, mert Kassai Viktor játékvezető peres eljárást indított Lipták Zoltán ellen. Az ügy előzménye, hogy a 2017. április 29-i Vasas elleni bajnoki mérkőzésen Kassai kiállította a DVTK csapatkapitányát, akit akkor öt mérkőzésre eltiltottak a játéktól.

A fegyelmi eljárásban akkor felvetődött, hogy a játékvezető rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, ma már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára vonatkozóan.

kassaijo.jpeg

A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét – hangsúlyozza közleményében a piros-fehér klub.

A DVTK addig is kéri a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy a peres eljárás ideje alatt Kassai Viktor ne működjön közre semmilyen funkcióban – játékvezetőként, asszisztensként, vagy bármilyen hivatalos személyként – a DVTK mérkőzésein, mert az sértené a versenysemlegesség elvét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat