2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Kegyetlen emberölés Putnokon – Jogerősen elrendelt előzetes letartóztatás
minap.hu
|
2018. február 23. 12:43
|
frissítve: 2018. február 26. 08:51
Előzetesben maradnak a putnoki emberölés gyanúsítottjai – a Miskolci Törvényszék helybenhagyta a Miskolci Járásbíróság végzését.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak és a sértett együtt italoztak egy Putnokhoz közeli településen, majd az egyik gyanúsított nő által vezetett autóval Putnokra indultak.  Az autóban utazók vitatkoztak, majd a sértettet a két gyanúsított férfi egy késsel többször megszúrta, a nyakát is elvágták. Putnokra érve a vérző sértettet a kocsiból kihúzták, és tovább szurkálták, miközben a gépkocsit vezető gyanúsított telefonnal világított társainak. A sértett a helyszínen életét vesztette. A gyanúsítottak a holttestet visszatették az autóba, majd egyikük ingatlanán lévő emésztő gödörbe tették. A nyomok eltüntetésében az egyik gyanúsított korábbi élettársa, a 4. rendű gyanúsított is közreműködött.

A Miskolci Járásbíróság február 8-án a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte. A végzéssel szemben a gyanúsítottak és a védők fellebbeztek, ezért a Miskolci Törvényszék felülvizsgálta az elsőfokú bíróság döntését. Figyelemmel arra, hogy nem csupán a szökés, elrejtőzés veszélye, hanem az eljárás befolyásolásának és a bűnismétlés veszélye is fennáll, a másodfokú bíróság sem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, ezért az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta.

A végzéssel szemben további fellebbezésnek nincs helye.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat