2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
Kékestetőt már fél méter hótakaró borítja
hirado.hu
|
2018. február 14. 12:31
|
frissítve: 2018. február 14. 19:23
Több helyen is havazik az országban, de a fagypont körüli hőmérséklet miatt jelentősebb hótakaró csak a magasabb területeken található – hangzott el az M1 Híradójában.

A Budai-hegységben, Nagykovácsi környékén éjfélig 15-20 centiméternyi hó hullott. A Kékestetőn több mint 40 centiméter friss hó esett az este, de továbbra is havazik. Az M1 stábja nem is tudott felmenni a legtetejére.

kekesteto.jpg

Forrás: kekesteto.hu

A szerda reggeli 7 órás jelentés szerint Kékestetőn már a korábbival együtt már 51 centi a hóvastagság – írja az idokep.hu oldal.

A magasabban fekvő települések közül a meteorológiai szolgálat a Miskolc Lillafüred-Jávorkút állomáson 43 centiméteres, Bükkszentkereszten 35 centiméteres, a Mátrán pedig 40 centiméteres hóvastagságot rögzített. A térségben az utak jól járhatóak, fennakadásokat még nem okozott az időjárás.

Síkvidékeken a legnagyobb hóvastagságot – 16 centimétert – a Vas megyei Felsőszölnökön mérték.

Hókotrókkal, traktorokkal folyamatosan tisztítják a közutakat. Szerencsére a heves megyei katasztrófavédelemnek két alkalommal kellett csak beavatkozni a térségben. Az egyik esetnél két kamion csúszott össze Bükkszék környékén, a másik pedig Parádsasvárnál történt, amikor egy busz az árokba csúszott. Személyi sérülés nem történt.

Parádsasváron a csaknem 30 centiméteres hó más gondokat is okozott, a havazásnak köszönhetően kidőlt egy fa, amely elszakított egy áramosvezetéket, így a településen és a környező üdülőrészeken nincs áram. Aggregátorok segítségével próbálják biztosítani az áramot, de a szakemberek már dolgoznak a probléma elhárításán.

ho.png

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat