2018. augusztus 14. Marcell
Miskolc
14°C / 29°C
Keresztapa rajongók figyelem: árulják Corleone ikonikus birtokát
blikk.hu
|
2018. február 11. 13:07
|
frissítve: 2018. február 12. 13:04
Eladják a Tahoe-tavi ikonikus birtokot, amely a Keresztapa II. című filmben Michael Corleone főhadiszállása volt.

corleone_birtok_2.jpeg

A gyönyörű ingatlant 908 millió forintért (3,7 millió amerikai dollárért) dobták piacra. A Fleur de Lac birtokon forgatták az Al Pacino (77) alakította Michael Corleone első nagy közösségi összejövetelét, ám a festői helyszín leginkább mégis arról a jelenetről vált híressé, amelyben Michael megöleti áruló testvérét, Fredót horgászás közben.

A birtokon Henry Kraiser megbízásából 1938-ban harminc nap alatt alakított ki egy nyaralót egy háromszáz fős csoport.

corleone_birtok.jpeg

1974-ben a filmben így mutatott a ház

Napjainkban a birtok még mindig dicsekedhet az eredeti jachtklubbal, csónakházzal és két Kraiser-házzal. Ezen luxustulajdonok közé tartozik a 13-as rezidencia, amit 908 millóért kínálnak.

corleone_birtok_3.jpeg

A 343 négyzetméteres otthonban három hálószoba és négy, olasz márvánnyal díszített fürdőszoba kapott helyet. A ház nagyon napfényes, köszönhetően a plafontól földig érő ablakoknak, amelyek csodás kilátást engednek a Sierra Nevada hegyláncra és a Tahoe-tóra. A házban egy könyvtár, egy gránitberakású reggelizőbárral ellátott konyha és több tágas nappali is a lakók kényelmét szolgálja. A kerthelyiségben egy kemence és grillező hely is található. A tulajdonosoknak ezenfelül hozzáférésük van a birtok saját csúszdájához, Henry Kraiser történelmi jachtklubjához, a csónakházhoz, a medencéhez, a kültéri spához, két teniszpályához és egyéb sportlétesítményekhez. Az is dobott az áron, hogy itt forgatták Francis Ford Coppola (78) filmjének részeit.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat