2018. augusztus 16. Ábrahám
Miskolc
14°C / 27°C
Kétmillió forintos segélyakció a szilvásváradi árvíz károsultjainak
minap.hu
|
2018. június 12. 09:17
|
frissítve: 2018. június 13. 16:05
Hétfőn házról házra járva mérték fel a villámárvíz okozta károkat az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai Szilvásváradon és Nagyvisnyón. Ezt követően kétmillió forintos segélyakcióról döntöttek.

szilvasvarad_arviz3.jpg

Forrás: facebook.com

Az első felmérések szerint a víz legkevesebb tizenöt házban okozott jelentős károkat: megsüllyedt ingatlanokat, sérült padlóburkolatokat, tönkrement bútorokat hagyva maga után. A segélyszervezet munkatársai a felmérésekkel egyidejűleg fertőtlenítő- és tisztítószereket adtak át a károsultaknak, illetve több szivattyúval is segítettek.
 
A károk összesítését követően az Ökumenikus Segélyszervezet 2 millió forintos segélyakcióról döntött. A keretösszeggel a károsult családokat építőanyag, bútor, háztartási gép formájában fogja támogatni, szükség szerint. A segélyakciót a Vodafone Humanitárius Alapból valósítja meg.
 
Mint ismeretes, a június 11-én, hétfőn hajnalban hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék és a megáradt patakok jelentős károkat okoztak Szilvásváradon és Nagyvisnyón. A villámárvíz kapukat, kerítéseket döntött ki, utakat, kerteket rongált meg, valamint számos család otthonának pincéjét, szuterénjét, lakóterét víz öntötte el. Az áradás saras, hordalékos területeket hagyott maga után a település köz- és magánterületein egyaránt.

szilvasvarad_arviz2.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat