2019. február 21. Eleonóra
Kicseréli a MIVÍZ az elhasználódott vezetékeket
minap.hu
|
2018. július 12. 17:27
|
frissítve: 2018. július 14. 16:38
Több utcában is ivóvízvezetéket cserél a MIVÍZ, az útfelújítási munkákat megelőzően. Összesen csaknem egy kilométer hosszúságú régi, elavult csövet cserének le szeptember közepéig. Ezzel jelentősen csökken a meghibásodások lehetősége, nem kell felbontani az új aszfaltot.

mivizprojekt2.jpg

A beépítésre váró ivóvízvezetéket szerdán gépekkel szállították, rakták le a Glanzer Miksa utcában. Itt csaknem 30 éves eternit vízvezetékek húzódnak az úttest alatt. A Hold utcában szerdán már az ingatlanok vízbekötéseihez ásták az árkokat a MIVÍZ munkatársai. Itt már aszfaltot is felbontották, kiásták a munkagödröket és egy speciális eszközzel kicserélték a régi vezetéket. Több helyen a szerelvényeket is beépítették, úgy néz ki, itt két héten belül végeznek.

mivizprojekt.jpg

Társaságunk felmérte, hogy a felújításra kerülő útszakaszok alatt milyen állapotúak az ivóvízvezetékek. Összességében a Glanzer Miksa utcán, a Kerpely Antal utcán, a Téglagyári utcán, valamint itt a Hold utcán történik vezetékkiváltás, még az útfelújítást megelőzően. Ez összességében közel egy kilométernyi új ivóvízvezetéket jelent – mondta el Viszokai János, a MIVÍZ Kft. szolgáltatási és üzemeltetési igazgatója.

mivizprojekt4.jpg

A vezetékek cseréje több tízmillió forintba kerül, és a kivitelezési munkák várhatóan szeptember közepére fejeződnek be.

Nem

Olvasnivaló