2018. november 20. Jolán
Könnyed kettős Mercedes győzelem a Spanyol Nagydíjon
Boxutca
|
2018. május 13. 18:46
|
frissítve: 2018. május 14. 15:16
Lewis Hamilton idei második győzelmét szerezte meg a Spanyol Nagydíjon, ahol a dobogón csapattársa, Valtteri Bottas és Max Verstappen állhatott mellette.

A 2018-as Spanyol Nagydíj annak ellenére nem fog bekerülni az évad legjobb futamai közé, hogy a start után úgy tűnt, Baku folytatása következik.

f1_2.jpg

Kevin Magnussen hibázott egy picit a kettes kanyar kigyorsításában, ami mindösszesen egy kisebb korrigálásban jelent meg a dán versenyző onboard kameráján. Nem úgy csapattársa, Romain Grosjeanén, aki reagált a megingásra, méghozzá olyan eredménnyel, hogy előbb kifordult a pályán kívülre, ahonnan rögtön vissza is farolt, egyenesen a mezőnybe. Azzal, hogy visszacsúszott a pályára, vitte magával Pierre Gaslyt és Nico Hülkenberget

Baku folytatásáról szó sem volt, még ha a végeredmény a győztes tekintetében hasonló is, hiszen Lewis Hamilton most már sorozatban második versenyét nyerte meg. Sebastian Vettel szintén a bakui eredményét hozta. Annyi történt, hogy ezúttal saját magát lőtte lábon a Ferrari egy rosszkor beiktatott kiállással, de valójában ezen a napon a sebességük sem volt meg.

f1_3.jpg

Vettel már a futam elején jócskán leszakadt Hamiltontól, aki ellen ma semmilyen taktika nem működött. Max Verstappen egy ideig vezette a mezőnyt a késői kiállása miatt, de valójában, ahogy a végül 2. helyen végzett Valtteri Bottasnak, neki sem volt szemernyi esélye sem. Végül 20 másodpercre le is maradtak a győztestől, aki most már nemcsak, hogy átvette a vezetést, de jókora előnyre is szert tett.

Hamilton 95 egységgel áll az élen, Vettel 78 pontjával szemben. Kimi Räikkönen kiesett a futamon, így az ő harmadik helyét átvette Valtteri Bottas, aki 10 ponttal lógott meg honfitársától. Bár Max Verstappen dobogóra állhatott a Spanyol Nagydíjon, és ezzel feljött hatodiknak, márkatársa, Daniel Ricciardo továbbra is jócskán megelőzi ifjú ellenfelét.

Kettejük között általában kialakuló parázs csata a két hét múlva esedékes Monacói Nagydíjon akár komolyabb pontokért is folyhat, hiszen ahogyan Wéber Gábor mondta a közvetítés során, ezen a futamon eltűnnek majd a motorerő különbségek.
 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat