2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
Köszöntötték minden idők legeredményesebb magyar küldöttségét
MTI
|
2017. szeptember 14. 17:32
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 17:32
A wroclawi, 10. Világjátékokon hat arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel minden idők legjobb magyar teljesítményét nyújtó küldöttség tagjait köszöntötték csütörtök délután a MOM Kulturális Központban.

Az olimpiai programban nem szereplő sportágak multisporteseményén 31 sportágban 112 ország 3500 versenyzője szerepelt. A hatvan magyar sportoló tizenhárom sportágban indult, és az éremtábla 11. helyét szerezte meg. A magyar versenyzők közül hat éremmel kiemelkedtek az uszonyos úszók.

- Történelmi tettet hajtottunk végre Wroclawban, amihez a versenyzőkön kívül kellett a minisztérium és a háttéremberek segítsége, valamint a felkészítő szakemberek munkája - mondta Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke, aki átadta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár üdvözletét.

Az elnök megemlítette: a wroclawi Világjátékok nyitóbeszédét Thomas Bach mondta, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) első embere ezzel kifejezte az olimpiák és a Világjátékok közötti kapcsolatot, hiszen a nem olimpiai sportágak idővel bekerülhetnek az ötkarikás sportok közé. Mészáros János bejelentette, a Világjátékokon sikeresen szerepelt magyar sportolók jelentős állami elismerésben részesülnek majd.

A Világjátékok főbb történéseit bemutató kisfilm levetítése után a versenyzők és felkésztőik elismerő oklevelet vettek át.

A következő Világjátékoknak 2021-ben az egyesült államokbeli Birmingham ad otthont.

A magyar küldöttség wroclawi érmesei:
Arany:
Senánszky Petra (uszonyos gyorsúszás, 50 m és 100 m)
Kanyó Dénes (uszonyos úszás, felszíni, 400 m)
Tóth Ferenc (vitorlázó műrepülés)
Szűcs Kristóf (ju-jitsu, földharc, nyílt kategória)
Kakas István (terepíjászat, csupaszíj kategória)

Ezüst:
Szűcs Kristóf (ju-jitsu, földharc, 94 kg)
Hegyi Dóra, Bali Dániel (aerobik, vegyespáros)
Kosina Gergő (uszonyos gyorsúszás, 100 m)
Varga Krisztina (uszonyos gyorsúszás, 100 m)

Bronz:
Varga Krisztina (uszonyos gyorsúszás, 50 m)
aerobik, aerodance csoport (Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Szalóki Emese, Bökönyi Klaudia, Lőcsei Zoltán, Szöllősi Panna, Mazács Fanni, Deák Anna)
aerobik, aerostep csoport (Erdősi Dániel, Etényi Zsófia, Szabó Júlia, Szenes Boglárka, Szilvás Angéla, Táskai Anita, Varga Dorottya, Kőrösi Kitti)
aerobik, sportaerobik csoport (Hegyi Dóra, Szöllősi Panna, Mazács Fanni, Farkas Balázs, Bali Dániel)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat