2018. július 17. Endre, Elek
Miskolc
13°C / 27°C
Közbiztonsági egyeztető fórumot tartottak a Vasgyárban
Parai Roland
|
2015. március 14. 12:50
|
frissítve: 2015. március 15. 10:12
Egyeztető fórumra hívta a rendvédelmi szervek munkatársait Gazdusné Pankucsi Katalin és Deák - Bárdos Mihály önkormányzati képviselő, péntek délután a Vasgyári Közösségi Házban.

vasgyar_forum_kb003.jpg

fotó: Parai Roland

A megbeszélésre azért volt szükség, hogy a területileg illetékes hatóságokkal közösen próbáljanak megoldást találni a Vasgyár-és környéke, a számozott utcák valamint a Lyukóvölgyben tapasztalt közbiztonsági problémákra.

A közel egyórás beszélgetésen a rendőrség mellett jelen voltak a közterület felügyelőség, a polgárőrség és a drogambulancia munkatársai is, mert a tapasztaltak azt mutatják, hogy a kábítószer fogyasztás is egyre jobban terjed a környéken.

”Nagy probléma hogy egyre több fiatal fogyaszt valamilyen kábítószert és ennek jelét látjuk mi is a környezetünkben. Több bejelentés érkezett a lakosság részéről, hogy rendszeresen látnak embereket csoportosulni egy-egy adott területen, sokszor a szerhasználat is az utcán történik, majd ezek az emberek felverik a környéken élők nyugalmát.  – mondta Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselő

Ugyanakkor nagy gond az illegális szemétlerakás is. A környéken megszaporodott a „drogszemét”. Felmerült a kérdés, hogy mit kezdjenek az eldobott fecskendőkkel és a drogfogyasztáshoz használt egyéb kellékekkel, melyek fokozott közegészségügyi kockázatot jelentenek? Ezt a kérdést is sikerült rendezni. Elhangzott, hogy a rendvédelmi szervek sorában vannak olyan emberek, akik szakszerűen összeszedik és elszállítják a közveszélyes hulladékot, ha az tudomásukra jut.

vasgyar_forum_kb002.jpg

Szó volt arról is, hogy vannak lefedetlen területek a környéken amik kiesnek a hatóságok látóköréből mert ott nincs polgárőrség, ezért a jelenlévők megállapodtak abban, hogy felosztják egymás között ezeket a területeket.

„A polgárőrökkel megbeszéltük, hogy melyik polgárvédő egyesület, melyik területet fogja felügyelni. Ez azért is jó, mert így tudni fogjuk, hogy szükség esetén hova fordulhatunk segítségért. – tette hozzá a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Elhangzott az is, hogy nagyon sokat segít a vasgyári közösségi rendészet két tagja: Horváth Richard törzsőrmester és Almási László főtörzszászlós, Ők ketten azok, akik rendszeresen járják a Vasgyár környékét, folyamatosan kapcsolatot tartanak a lakossággal, akik így közvetlenül elmondhatják problémáikat a rendőröknek és ez sokat segített a rendteremtésben az utóbbi időben.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat