2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Közösségi közlekedés, jellegzetes városrészek: új festmények díszítik a Tiszai pályaudvart
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. október 18. 13:48
|
frissítve: 2017. október 20. 15:47
A Nemzetközi Mobilitási Héthez kapcsolódóan hat nagyméretű, miskolci vonatkozású, zömében a helyi környezetbarát közösségi közlekedést, valamint jellegzetes városrészeket ábrázoló festmény készült el, amely ezentúl a Tiszai-pályaudvaron az 1. és a 2. vágányokat elválasztó kerítést díszítik. A képeket szerdán Pfliegler Péter alpolgármester adta át.

tiszai_peron_kepek_171017ml_6.jpg

Négyesi Ádám még 2010-ben festett hat képet, amelyeket a vonatra várakozók szemlélhettek, az egyes perononról. Idén újabb festményeket alkotott a művész, így már tizenkét alkotás díszíti a peronokat elválasztó kerítést.

– Amikor egymást érik a természeti katasztrófák, s olyan vihar tombol Írországban, ami ötszáz évente csak egyszer van, mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy a kölcsön kapott Földet unokáink is használni tudják majd – mondta el Pfliegler Péter alpolgármester a szerdai avatóünnepségen. – Ehhez az is nagyon fontos, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedést használjuk: a vonatot, autóbuszt, villamost. Ez Miskolcon jól működik, s mellett kerékpáros közlekedésre illetve a gyaloglásra is buzdítok mindenkit - hangoztatta az alpolgármester.

tiszai_peron_kepek_171017ml_3.jpg

Pfliegler Péter arról is szólt, 2017-ben Miskolc tizenhetedik alkalommal vett részt a Mobilitási Hét programsorozatában. 2015-ben az európai top 10-ben szerepeltünk programjainkkal, a legsikeresebb rendező városok között. – Az a tervünk, hogy fölvesszük a kapcsolatot a Miskolc mellett élő művésszel, Négyesi Ádámmal annak érdekében, hogy  amikor ideje, lehetősége engedi, varázsolja újjá a hat régebbi képet is - mondta még el Pfliegler Péter.

Az újonnan készült festmények Miskolc legfontosabb épületeit mutatják be. Egri Zsuzsa, a Miskolci Mobilitási Hét főszervezője hangsúlyozta, a képek nemcsak színesítik a Tiszai pályaudvart, hanem egy olyan maradandó dolgot is jelentenek, amik több éven keresztül felvidítják az ide érkező embereket.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat