2018. december 16. Etelka, Aletta
Közterületekre kerülnek az Angyalkert fenyőfái
minap.hu
|
2018. április 21. 10:40
|
frissítve: 2018. április 23. 14:02
Kiültetik a szabadba azokat a fenyőfákat, amelyek az elmúlt év végén a polgármesteri hivatal udvarát díszítették, az Angyalkert elnevezésű program keretében.

Az Advent Miskolc egyedülálló kezdeményezéseként nyílt meg az „Angyalkert” 2017. december 1-jén a városháza udvarán. Az önkormányzat, valamint az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centrum közös programjában a meghívott civil szervezetek egy-egy fenyőfát díszítettek fel, amelyek nemcsak az ünnepet, de az adott szervezet tevékenységét, céljait, munkáját és üzenetét is közvetítették a látogatóknak.

civilek_karacsonyfai_171201_vcs_10.jpg

Kiss János alpolgármester úgy fogalmazott, a civilek egész évben önkéntesen dolgoznak, jót tesznek a társadalomban élő emberekkel, így tulajdonképpen ők is angyalok. - Azt szerettük volna, ha az ünnep alkalmából át tudják adni a miskolciaknak azokat a fontos üzeneteket, amelyek a munkájuk szempontjából kiemelkedőek. Hogy továbbra is lehetőségük legyen formálni és befolyásolni azt a világot, ami körülvesz minket, üzeneteik életre keljenek és minél több miskolcihoz eljussanak - mondta el.

fenyo_ultetes_180420ml_4.jpg

- Ezért kértük meg a miskolci civil szervezeteket, hogy díszítsenek fel harminc kis fenyőfát egyesületük vagy alapítványuknak a díszeivel, s  helyezzék el rajtuk, mit üzennek ők, mint civilek Miskolcnak, a város lakosainak. Az volt ezeknek a kis fáknak az első küldetése, most pedig a második küldetésük következik, városunk köztereit díszítik majd - tette hozzá az alpolgármester.

fenyo_ultetes_180420ml_9.jpg

Miskolc parkjaiba ezekben a hetekben folyamatosan helyeznek ki facsemetéket, a harminc fenyőfát a Jókai illetve a Kis-Hunyad utcai lakótelepen ültetik el.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat