2018. december 16. Etelka, Aletta
Lemondott önkormányzati mandátumáról az országgyűlési képviselővé választott Hubay György
Kujan István
|
2018. április 19. 10:58
|
frissítve: 2018. április 21. 21:14
A csütörtöki, rendkívüli közgyűlésen - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról Hubay György, akit a miskolci központú 2-es számú egyéni választókerület országgyűlési képviselőjévé választottak. Mint Hubay György fogalmazott: elhivatott jobboldali politikusként, Isten segítségével a hazáját kívánja szolgálni az Országgyűlésben is.

Hubay György 2014-ben Miskolc 12-es választókörzetében szerzett egyéni önkormányzati képviselő mandátumot. 2018-ban országgyűlési képviselőjelöltként indult a miskolci központú 2-es választókerületben, ahol nagy többséggel sikerült nyernie. A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen úgy fogalmazott: Miskolc kiemelkedő sikert ért el a választáson, és ez mindannyiunk sikere.

kozgyules_180419_ja_46.jpg

A politikus azt tartja a választás legnagyobb eredményének, hogy ismét kormánypárti képviselője van a kerületnek. – Az itt élő polgárok úgy gondolták, jobb, ha kormánypárti képviselő dolgozik értük, hiszen így garantált a sikeres érdekérvényesítés. Nagy munka van mögöttünk, amit nem most kezdtük el. Az elmúlt nyolc évben folyamatosan kihívásokkal kellett szembenéznünk. A kormány azonban messzemenőkig támogatta törekvéseinket, a sikerhez nagyban hozzájárult az ő nemzetet védő,  nemzet felemelkedését szolgáló, kitartó munkája is – hangoztatta Hubay Györy, kiemelve: a munka nem ért véget a választással, most jön a bizonyítás időszaka.

hubai1.png

Az újonnan megválasztott országgyűlési képviselő gratulált a pártlistáról Országgyűlésbe került ellenzéki politikusoknak - a szocialista Varga Lászlónak és a jobbikos Jakab Péternek – mint fogalmazott, gratulál, még akkor is, ha ez egyoldalú lovagiasság is a részéről. - A pást változik, de a fegyvernem és a harcmodor nem, rám számíthatnak a magyar parlamentben is - szögezte le.

hubai2.png

Hubay György arról is szólt: kiváló a kapcsolata Kriza Ákos polgármesterrel, a továbbiakban is segíteni fogja a munkáját. – Csapatjátékos vagyok, az együtt elért sikereket a közös munka fogja követni – hangoztatta.

A közgyűlési ülést követően Hubay György benyújtotta a város polgármesterének lemondó nyilatkozatát az önkormányzati képviselői mandátumról. Erre a hatályos törvények köteleznek: nem lehet önkormányzati képviselő az, aki az országgyűlési választásokon egyéni mandátumot szerzett.

kozgyules_180419_ja_67.jpg

– A jövőben minden erőmmel azon leszek, hogy a megelőlegezett bizalmat megszolgáljam, és elhivatott jobboldali politikusként, Isten segítségével a hazámat szolgáljam – zárta szavait Hubay György, akinek Miskolc polgármestere országgyűlési munkájához jó egészséget, erőt és kitartást kívánt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat