2018. december 16. Etelka, Aletta
Lerántjuk a leplet! – Nyílt Rendőrnap Miskolcon (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. április 21. 21:23
|
frissítve: 2018. április 24. 11:15
Szombaton tartotta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium a Rendőrség Napja alkalmából szervezett ünnepségét.

A látogatók különböző imitált  rendőri intézkedéseknek, látványos bemutatóknak, veszélyes szituációkat prezentáló helyzeteknek lehettek szem- és fültanúi, emellett a saját kezükkel is kipróbálhatták, milyen a bűnügyi technikusok munkája. Kutyás, motoros és fegyverzettechnikai bemutatókkal, baleset- és bűnmegelőzési ismertetővel, technikai kiállítással is várták az érdeklődőket, akik azt is "első kézből" tudhatták meg,  hogyan válhatnak az ország legnagyobb rendészeti szervének tagjává.

rendornap_miskolcon_20180421_bl_011_web.jpg

Bagi István rendőr ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója a rendezvényen elmondta: ezeken a nyílt napokon a rendőrök megmutathatják más rendvédelmi szervek dolgozóinak, hozzátartozóiknak, és a kívülállóknak is, milyenek a mindennapjaik. – Bemutatjuk azt is, hogy ehhez milyen technikai felszereltség és képzés társul. Az iskolásaink például most egy tömegkezelési bemutatóval is készültek a nyílt  napra - hangoztatta Bagi István, aki arról is szólt, hogy átalakulás megy végbe a képzések területén.

rendornap_miskolcon_20180421_bl_003_web.jpg

- Úgy gondolom, hogy egy pusztán megélhetést biztosító szakma ma már nem annyira vonzó. A fiatalok látványt, kihívást, romantikát és élményt keresnek, ezek alapján választanak szakmát. Nagy a verseny az iskolák között, nekünk is meg kell mutatnunk, mi ennek a szakmának a szépsége - tette hozzá az igazgató.

rendornap_miskolcon_20180421_bl_009_web.jpg

Mint megtudtuk, jelenleg több mint négyszáz végzős tanuló van a rendészeti szakközépben, és ugyanez várható jövőre is. Akkor remélhetőleg szintén négyszáz új diákot ismerhetnek meg az első évfolyamon.

A toborzó tevékenységet kiegészítette az úgynevezett „BIKESAFE” program, melynek keretében a kerékpárral érkezők ingyenesen regisztrálhatták kétkerekűiket a rendőrség központi adatbázisába.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat