2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
A magyar jégkorong-válogatott első játéknapja nem volt túl szerencsés
MTI
|
2017. november 11. 08:57
|
frissítve: 2017. november 12. 18:55
A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott a Tüskecsarnokban a lengyelektől a Négy nemzet tornája első játéknapján.

magyarorszag_-_lengyelorszag_14_friss_pavuk_1120.jpeg

Forrás: Czagány Balázs/MTI

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a jövő áprilisi, divízió I/A-s világbajnokságra készülő csapata szeptember végén a hazai szövetség (MJSZ) születésnapi ünnepségén már megmérkőzött a vb-rivális ellenféllel. Akkor a két tartalékosan felálló csapat összecsapását 5-1-re nyerte a debütáló finn szakember gárdája a Papp László Budapest Sportarénában.

A találkozó előtt a 81. születésnapját szerdán ünneplő Egri János korábbi televíziós műsorvezető és válogatott jégkorongozó végezte el a korongbedobást.

A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített volt, a kapuk nem forogtak nagy veszélyben. Aztán Sebők Balázs szép szólójából nem született gól, az ellentámadásból pedig Krystian Dziubinski szerzett vezetést a lengyeleknek. A harmad utolsó perceiben nagyobb ritmusra váltottak a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, bár a lengyelek többször veszélyeztettek.

A második húsz perc rögtön magyar góllal indult, Sarauer Andrew átadásából Dudás Jesse egyenlített. Ötven másodperc múlva azonban ismét lengyel előnyt mutatott az eredményjelző, Alex Szczechura szerezte a második lengyel gólt. A harmad közepén a magyarok kerültek fölénybe, több helyzetet is kidolgoztak, ám nem sikerült ismét egyenlíteni. A hajrában ismét a lengyelek voltak veszélyesebbek, Aron Chmielewski öt perccel a dudaszó előtt emberelőnyből tovább növelte a különbséget, egy kapu előtti kavarodásnál csapott le jó ütemben a korongra.

mao.lengyelo.2.jpg

Forrás: Czagány Balázs/MTI

A záróharmad elején a lengyelek bebiztosították győzelmüket, Marcin Kolusz talált Rajna Miklós kapujába. Az utolsó percek inkább a kemény, mintsem a szép játékról szóltak, több verekedést is láthatott a bő kétezer néző. Az eredmény már nem változott, a lengyelek mindhárom játékrészben eredményesebbnek bizonyulva nyerték meg a találkozót.

A két együttes februárban Lengyelországban is találkozik felkészülési tornán, a házigazda gárda mellett akkor a szintén vb-ellenfél olasz és kazah csapat ellen lép jégre a magyar válogatott. A jövő áprilisi világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.

Szombaton az olaszokkal játszanak a mieink.

A további program

Szombat

15.30 Lengyelország - Japán
19.00 Magyarország - Olaszország 

Vasárnap

14.30 Lengyelország - Olaszország
18.00 Magyarország - Japán

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat