2018. december 16. Etelka, Aletta
Mámorító borok, fergeteges koncertélmény, nyüzsgő utcácskák – programok, vélemények a Borangolásról (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2018. május 19. 10:05
|
frissítve: 2018. május 22. 13:44
Eljött hát az alkalom – a hetedik alkalom –, mikor újra beborangolhatjuk Miskolc hegyének lankáit, s az álmából felébresztett Avasi pincesor zegzugaiban élvezhetjük a bor mámorító illatát, és a koncertek fergeteges hangulatát – péntek délután elkezdődött a VII. Avasi Borangolás.

Május 18-a, nemcsak egy szokványos utolsó nap volt a melóban, hanem egy rendhagyó, izgalmas, nyüzsgő, első nagyszínpados, nagykoncertes napja is volt egyben a város borfesztiváljának. Az avasi református templom lépcsősorai megteltek élettel, sátrakkal, utcazenészekkel és talpas pohárral bámészkodó emberekkel. Még egy könnyen jött, könnyen ment zuhé sem riasztott el senkit attól, hogy 2018-ban is a barátaival és a családjával csavarogjon az avas vadregényes utcácskáin.

avasi_borangolas_-_pentek_20180518_bl_003_web.jpg

A borangolásnak nincs sem alsó, sem felső korhatára! Amerre csak a szem ellát, a legapróbb generáció tagjaitól egészen a szépkorú generációig, mindenki képviseltette magát a belvárosban, s a koncerteken egyaránt. Péntek este Janicsák Veca az avasi református templomban adott koncertet, az Avasi Kilátónál pedig előbb a Ham ko Ham lépett a színpadra, majd 8 órától a Margaret Island, 10 órától pedig az Ildi Rider szolgáltatta a talpalávalót a bormámoros éjszakához.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_015_web.jpg

Igaz, hogy ez már a bűvös hetedik alkalom, hogy a miskolciak bejárhatták az avas patinás pincéit, de akadtak még olyanok is, akik most először andalogtak ezeken az utcákon. – Ez az első alkalom, hogy kijöttünk a borangolásra – mondta el egyikük, Iszlai Zoltán, akit családjával együtt leginkább a borkóstolás és a pincék nézegetése vonzott az utcára.

avasi_borangolas_-_pentek_olvasozas_20180519_bl_041_web.jpg

– Szeretnénk most így első alkalommal megismerkedni az egész fesztivállal, egy kicsit mindent megnézni, és mindent megtapasztalni – részletezte majd kiemelte, nagyon szeretjük a borokat, de eddig még nem volt alkalmunk nagyobb borkóstoláson részt venni. – Egyszerűen imádjuk Miskolcnak ezt a részét, le a kalappal a város előtt, mert ez a pincesor egyszerűen gyönyörű.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_016_web.jpg

Berdó Zsuzsanna már második alkalommal jött ki a fesztiválra. – Leginkább azért járok vissza, mert nagyon szeretem az ilyen minőségi fesztiválokat. Nemcsak maga a fesztivál nagyon igényes, de a környezet is egyedülálló. Nagyon sok koncert van már most, ami még jobban vonzza a fiatalokat – mesélte élményeit majd kihangsúlyozta, úgy gondolom, ez a fesztivál már kinőtte magát, és nagyon sokat fejlődött, ami remélem még nagyon sokáig fog élni Miskolcon.

avasi_borangolas_-_pentek_olvasozas_20180519_bl_042_web.jpg

Czine Vanda és édesanyja már többször is volt a borangoláson. – Mi alapvetően borkedvelők vagyunk, szoktunk járni borkóstolásokra is, de ilyenkor, a borangolás ideje alatt, még inkább kihasználjuk erre az adandó alkalmat. Ma a Margaret Islandre jöttünk ki kifejezetten, így pincékbe holnap fogunk majd ellátogatni.

avasi_borangolas_-_pentek_olvasozas_20180519_bl_043_web.jpg

Vanda és édesanyja a Tudomány és Technika Háza előtti téren is volt a Termelői napon, onnan sétáltak fel a Kilátóhoz. – Mindenképp kiemelkedő ez a fesztivál: egyre változatosabbak a programok, a kínálat is egyre jobban bővül, és a látogatók száma is egyre több, egyre nagyobb a tömeg mindenhol – tette hozzá.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_022_web.jpg

Aki péntek este nem ért volna ki a fesztiválra bokros teendői miatt, ne búslakodjon, hiszen a borangolás még szombaton sem áll meg. Íme, a mai programkínálat:

Avasi Kilátó Koncertek:

  • 18:00 Compact Disco
  • 20:00 Quimby
  • 22:00 Áll-A-Tok

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_028_web.jpg

Termelői nap:

Időpont: 14:00 - 20:00

Program: Kézműves sajtok, lekvárok, füstölt húsáruk, házi tészták, méz, szörpök, gyógynövény-szirupok, házi készítésű sütemények, házi szappanok, kézműves portékák.

Bemutatkozik a Diósgyőri vár, a Miskolci Nemzeti Színház, a Miskolci Balett, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark,a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a Herman Ottó Múzeum, a Miskolci Egressí-Erkel Zeneiskola, a DVTK Kalandpark, a Miskolctapolca Barlangfürdő.

  • 15:00 - 16:00 Gyerekidő - a Miskolci Csodamalom Bábszínház előadása
  • 16:30 - 17:30 Hopp - a Popjuliska Zenekar játszik
  • 18:30 - 19:15 Laza-komoly - a Miskolci Szimfonikus Zenekar formációja

Helyszín: Tudomány és Technika Háza előtti tér, Miskolc, Görgey Artúr u. 5.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_039_web.jpg

III. Miskolci Civil Nap

Időpont: 14:00 - 18:00

Program: Civil szervezetek színpadi produkciói, pavilonos bemutatkozásai.

Helyszín: Erzsébet tér

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat