2018. szeptember 19. Vilhelmina
Miskolc
11°C / 26°C
Meghosszabbított hóügyelet
minap.hu
|
2018. március 14. 15:10
|
frissítve: 2018. március 16. 08:01
Annak ellenére, hogy jelenleg még tavaszi idő van, a meteorológiai előrejelzés alapján a hétvégén visszatér a tél. Nagy mennyiségű csapadék is várható, ennek egy része hó formájában hull majd. Miskolcon meghosszabbították a hóügyeletet és folyamatosan figyelik a Szinva vízszintjét is – derül ki a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közleményéből.

teli_felkeszules_gepszemle_171115_ja_38.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A hóügyelet normális időszakban március 15-éig működik, viszont az OMSZ előrejelzése szerint szombaton és vasárnap havazás várható, e mellett vasárnap már napközben is fagyni fog és erős lesz a szél. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ezért március 17-én reggeltől elrendelte a megerősített hóügyeletet. Ezzel együtt kérik, hogy a várható télies útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek azok, akik elindulnak otthonról.

Figyelik a vízszintet is

A várható csapadék miatt a szakemberek fokozott figyelemmel kísérik a Szinva-patak vízszintjét is. Ahhoz, hogy akár nagyobb mennyiségű vizet is szabályozott keretek között tudjanak levezetni a Szinván, ezen a héten megkezdték a Hámori-tó vízszintjének csökkentését. E mellett folyamatos figyelőszolgálat nézi a Szinva-patak vízszintjét. A patakmeder városi szakasza biztonságosan levezeti majd a hétvégén várható csapadékot, a Szinva felső szakaszán pedig megtették a szükséges óvintézkedéseket, több helyre homokzsákokat helyeztek ki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat