2018. augusztus 14. Marcell
Miskolc
14°C / 29°C
Meglökte a játékvezetőt, három mérkőzésre eltiltották a Macik támadóját
jegkorongblog.hu
|
2017. március 18. 10:51
|
frissítve: 2017. március 19. 13:05
A MOL Liga rájátszásának második legtöbbet büntetett játékosa a döntő második meccsének végén lökte meg a játékvezetőt.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága az eset kivizsgálása során megállapította, hogy a játékos „a mérkőzés 60. percében, a végső sípszót követően egy folyamatban lévő dulakodásnál a játékvezetői jelzésre és felszólításra nem reagált. Az őt megállító játékvezetőt meglökte, tevékenységét sportszerűtlen hangnemben bírálta.” Az esetről videófelvétel is van, íme:

Nem

Ezzel Magosi a Fegyelmi Bizottság megítélése szerint megsértette az IIHF szabálykönyv 116. szabályát (Hivatalos személyek sértegetése). Amint az az ítéletben olvasható: „A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága továbbra is a legszigorúbb szankciókkal fogja büntetni azon résztvevőket, akik a játékvezetők tisztességét megkérdőjelezik, szidalmazzák, fenyegetőleg lépnek fel ellenük, vagy bármilyen fizikai kontaktusba lépnek velük.”

magosi_balint_dvtk_jegesmedve_mac.jpeg

Forrás: dvtk.eu

Magosi Bálint a rájátszás során a második végleges fegyelmi büntetését kapta, ezért egymeccses eltiltás automatikusan életbe lép. A Fegyelmi Bizottság ezt toldotta meg plusz két meccsre szóló eltiltással, az idei gyakorlatnak megfelelően.

Mindezek értelmében a DVTK Jegesmedvék játékosa a döntő harmadik, negyedik és ötödik meccsén nem léphet pályára, legközelebb az esetleges hatodik mérkőzésen kapcsolódhatna be a küzdelmekbe.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat