2018. szeptember 19. Vilhelmina
Miskolc
11°C / 26°C
„Megóvni hazánkat olyannak, amilyennek őseink megteremtették - ez a feladatunk”
minap.hu
|
2018. március 14. 12:51
|
frissítve: 2018. március 15. 13:11
Március 15-e alkalmából tartottak megemlékezést szerdán a parasznyaiak és a pitypalatty-völgyiek. A község ünnepségén Hubay György önkormányzati képviselő mondott beszédet, melyben kihangsúlyozta: a ma élő magyarok felelőssége, hogy a hazát megtartsák és megóvják.

hubay_koszoruzas_parasznya_20180314_pr5.jpg

Fotó: Parai Roland

Istentisztelettel kezdődött az ünnepség Parasznyán, majd a település központjában, a Bányász emlékműnél gyűltek össze a helyiek. Itt mondott beszédet Hubay György miskolci önkormányzati képviselő, kiemelve, mit jelent számunkra március 15-e. – Nemzeti ünnepünk üzenete a haza szeretetét hordozza. Azt az érzést, ami összetartja a nemzetet. Egy a hazánk, egy nemzethez tartozunk. Egy olyan ország polgárai vagyunk, amely országért sok ezer ember áldozta fel az életét. Ezért kincs a haza, a függetlenségünk, az önrendelkezésünk, a szabadságunk. Ezt a kincset soha, semmiért, senkinek nem adhatjuk oda. A ma élő magyarok felelőssége, hogy a hazát megtartsák, megóvják. Megóvják olyannak, amilyennek megteremtették az őseink. Úgy gondolom, ez ma a feladatunk. És ez a feladat nem kevés. Sose feledjék, ha mi megóvjuk, Isten megáldja országunkat - hangoztatta a képviselő.

hubay_koszoruzas_parasznya_20180314_pr21.jpg

Az ünnepi műsort a Pitypalatty-völgyi Csicsergő Óvoda gyermekei, valamint a Pitypalatty-völgyi Református Általános Iskola tanulói, zenekara és táncosai adták.

hubay_koszoruzas_parasznya_20180314_pr2.jpg

Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták az emlékművet.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat