2019. február 18. Bernadett
Megújult épületben nyitotta az új évadot a Miskolci Csodamalom Bábszínház
minap.hu
|
2017. december 29. 11:46
|
frissítve: 2017. december 31. 16:36
Közel 180 millió forintból újult meg a Miskolci Csodamalom Bábszínház Kossuth Lajos 11. szám alatti épülete. A felújítási munkálatok ősz elejére befejeződtek, energiatakarékosabb, szebb, és komfortosabb lett a bábszínház épülete.

babszinhaz_felujitas_171108_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Miskolc sikeresen pályázott a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Miskolci Csodamalom Bábszínház energetikai fejlesztésére, így idén nyáron közel 180 millió forintból újult meg a bábszínház épülete.

A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épület tetején pedig napelemes rendszert alakítottak ki. Az épületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be.

babszinhaz_felujitas_171108_ja_8.jpg

– 15-20 centiméter vastagságú szigetelőréteg került a homlokzatra – ismertette a felújítás részleteit Szabó Attila, a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója. – A belső munkálatokat pedig a teljes nyílászárócsere jelentette.

Megújították az épület fűtési rendszerét: a korábbi fűtési rendszert elbontották, és teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát. – Ezáltal is az energetikai felújítási program eredeti célkitűzésének megfelelően sokkal hatékonyabban fog működni energetikai szempontból a bábszínház – hangsúlyozta Szabó Attila.

babszinhaz_felujitas_171108_ja_5.jpg

A bábszínház igazgatójától azt is megtudtuk, hogy a felújítási munkálatok júliusban elkezdődtek. A kitűzött cél az volt, hogy a CineFest-re befejeződjön – hiszen idén először a bábszínház is jelen volt, mint vetítőhelyszín – és ez meg is történt. – Ezáltal egy kicsit másként is bekerültünk a város kulturális vérkeringésébe – emelte ki Szabó Attila.

babszinhaz_felujitas_171108_ja_10.jpg

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

Nem

Olvasnivaló