2018. november 20. Jolán
Miklósa Erika, Szarka Tamás, Bősze Ádám és A kis herceg is az Operafesztiválon
Répássy Olívia
|
2018. május 25. 11:36
|
frissítve: 2018. május 26. 16:10
Sorozatunkban törzsprogramokra és már kiegészítő programra is egyaránt felhívjuk a figyelmet. Miklósa Erika és a Ghymes frontembere június 9-én, szombaton lép fel a Szent István téren. A kis herceget, mely szinte minden tekintetben miskolci, június 13-án, szerdán este 6 órától láthatja a közönség a Művészetek Házában. Bősze Ádám stand-up estje pedig június 15-én, pénteken este 6 órakor kezdődik a színházban.

kisherceg4.jpg

A kis herceg teljes története megelevenedik a színpadon. Erről Ács Gyula, a gyerekopera zeneszerzője beszélt portálunknak. – Felkérésre dolgoztam  ki A kis herceg zenéjét valamikor még a kilencvenes évek elején. Aztán körülbelül tíz év múlva vettük elő újra a szakiskolásaimmal, majd három éve egy szerzői estre készítettem belőle egy szvitet, amit idén mutattunk be a Miskolci Szimfonikus Zenekarral és a Balázs Győző Református Gimnázium diákjaival. Olyan gyönyörű, komplex produkció lett belőle, hogy sajnáltuk volna, ha csak egyetlen előadást ér meg – nyilatkozta az est karmestere, aki elmondta, az iskola művészeti tagozatos diákjain túl az Egressy-Erkel Zeneiskola ének szakos tanulói is szerepelnek.

kisherceg3.jpg

– Van benne beszédes, énekes és táncos rész, nem beszélve arról, hogy animációkkal tarkítják az előadást. Minden gyerek profin dolgozik, jócskán az átlagos színvonal felett teljesítenek, ezt tudom ígérni! – hangsúlyozta Ács Gyula. (A darabról további információ itt kapható.)

bosze_adam.jpg

Forrás: operafesztival.hu

A Bartók Plusz Operafesztivál színes palettáját mutatja, hogy a benti programokat konferáló Bősze Ádám önálló esttel is készül a rendezvényre. A Virtuózok című tehetségkutató közismert műsorvezetője egy eddig nem létező, új műfajt mutat be, mely a stand-up comedy alapjaira építve nyújt tartalmas és minőségi élményt a zeneszerető közönségnek. A műsor kifinomult intelligenciája és humora egyedi, különleges élményt nyújt a komolyzenét szerető közönségnek.

szarka_tamas.jpg

Végül térjünk át a kiegészítő programok egyikére, ami garantáltan nemcsak a díjmentessége miatt vonzza majd oda a tömegeket. Szarka Tamás, a Ghymes együttes frontembere, Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő immár negyven éve áll színpadon. Művészetét sajátos stílusú dalai mellett irodalmi értékű szövegvilága is jellemzi. Mélyről jövő, erőt adó zenéje egyaránt hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. Szerzői estjén egy igazi crossover produkciót láthat a közönség, hiszen Szarka Tamás vendégeként színpadra lép Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán.

miklosa_erika.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat