2019. február 18. Bernadett
Mindent eldöntött az első félidőben a Diósgyőr
dvtk.eu
|
2014. október 07. 16:49
|
frissítve: 2014. október 08. 15:27
A Ligakupa címvédőjeként a DVTK Cegléden az U21-es csapattal, a Szolnok ellen az első csapattal állt ki. Kedden délután 5 órától pedig egy harmadik variáció következett, vegyes csapat fogadta a Nyíregyházát. A kísérlet a 3-0-ás végeredményt tekintve, sikerült.

Az igen fiatal, 22 éves átlagéletkorú diósgyőri  csapat a 9. percben vezetést szerzett: Csirszki lőtt távolról egy erőset, amit Ovszijenko még védett, azonban a kipattanóra Icsó Zsolt érkezett egy védővel a nyakán, és közelről a hálóba lőtte a labdát. 

dvtk_nyiregyhaza_141007ml_3.jpg

Fotó: Mocsári L.

A 16. percben Bori a bal oldali szögletből a rövid kapufát találta el, a kipattanót Bacsa Patrik helyezte kapuba a hosszún.

A 44. percben Bacsa Patrik kevergetett a vendégek 16-osán belül, több védőt is kicselezett, majd a hosszú oldalon álló Csirszkihez passzolt. A középpályás is csinált egy cselt, majd a kapuba lőtt. Egy védő próbált a gólvonalon menteni, de nem tudott.

A bíró hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt: DVTK - Nyíregyháza 3-0. 

dvtk_nyiregyhaza_141007ml_4.jpg

Bár a Ligakupában ötöt is lehet cserélni, a Diósgyőr vezetőedzője változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a második félidőre. Az ellenfélnél viszont Csábi József kettős cserét hajtott végre a szünetben, Molnár Marcell és Vámos Márk lépett pályára, Zivanovic és Sárközi nem jött ki a folytatásra. 

Az 53. percben Szokol Zsolt kapott sárga lapot. Ezután beindultak a cserék: két perccel később a nyírségieknél Rubus Tamást Spitzmüller István váltotta. Nem sokkal ezután Tomiszlav Szivics is változtatott, az első hazai csere során Boros helyett Gresó Mátyás állt be, majd öt percenbelül Szabó Balázs helyett Kövér Kristóf lépett pályára. Majd újabb vendég csere: Koller helyett Markovics, és ekkor jártunk a 66. percben, majd két perc múlva Csicsvári váltotta Bodnárt a DVTK-ban. 

dvtk_nyiregyhaza_141007ml_2.jpg

Közben azért folyt a játék, Kövér Kristóf például egy kemény belépő miatt besárgult. Sándor István 26 méteres szabadrúgása után a magasugrók szivacsát tároló házikó tetején landolt a labda, aztán egy sárga lapot érő faulttal is észrevetette magát a nyíregyházi játékos. Néhány perccel később pedig Patály kapott sárga lapot Icsó lerántásáért.

Mindkét csapat dolgoztatta az ellenfél kapusát, de újabb gól nem született. Szivics mesternek volt lehetősége próbálgatni, így kapust cserélve Bősz Levente debütálhatott a felnőttek között. A 79. percben utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Nyíregyháza, Nagy Zoltán érkezett Sándor István helyére.

A játékvezető két percet hosszabbított, de ez már nem változtatott a végeredményen: DVTK - Nyíregyháza 3-0 (3-0) 

Loading Video...
Nem

***

– A Nyíregyháza elleni mérkőzés mindig rangadó, de a Ligakupában nem erről az oldaláról közelítjük meg a találkozót, hanem a játéklehetőséget kell látni benne – nyilatkozta a mérkőzés előtt Tomiszláv Szivics, a DVTK vezetőedzője. - Természetesen most is azért lépünk pályára, hogy győzzünk, azonban ezen kívül szeretnénk formába hozni azokat a játékosokat, akik mostanában nem, vagy kevesebbet játszottak tétmérkőzésen, gondolok Debrecenire, Borira, Bacsára és a többiekre.

Rajtuk kívül néhány saját nevelésű játékos is lehetőséget kap. A vezetőedző elmondta: követi az U21-es csapat teljesítményét, szép eredményeket érnek el. Több mérkőzésüket is a helyszínen látta, itt az alkalom, hogy a fiatalok közül megnézzenek néhányat, hogy milyen teljesítményt tudnak nyújtani egy vegyes csapatban.

Ligakupa A-csoport 2. forduló

Helyszín: Miskolc, Diósgyőri Stadion
Játékvezető: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Bozó Zoltán).

A DVTK kezdőcsapata: Rajić – Bodnár D., Debreceni, Szalai V., Nemes – Bori, Szabó B., Csirszki, Bacsa – Boros, Icsó
Kispadon: Bősz, Kövér, Csicsvári, Sipos, Gresó, Juhász R.

A Nyíregyháza kezdőcsapata: Ovszijenko - Jánvári, Fodor, Patály, Rubus, Zivanović, Sárközi, Szokol, Sándor, Kostić, Koller.
Kispadon: Hrabina, Molnár, Spitzmüller, Spitzmüller, Nagy Z., Bagi, Markovics, Vámos.

Nem

Olvasnivaló