2018. július 17. Endre, Elek
Miskolc
13°C / 27°C
MiREND-Sec - felelősségteljes városvédelem
Méder Noémi
|
2017. július 10. 14:40
|
frissítve: 2017. július 12. 09:16
A Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai július 10-én látogatást tettek a MiREND-Sec Vagyonvédelmi Kft-nél, ahol közelebbről is megismerhették a cég tevékenységét és a vagyonőri munkába is bepillantást nyerhettek.

mirend1.jpg

A 2013. július 1-én megalakult MiREND-Sec Kft. Miskolc városának, valamint a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainak védelmét biztosítja. Főállásban 63 fő dolgozik, a nyári időszakban ez a létszám plusz 20 fővel növekszik, amely egészen szeptember közepéig tart – tájékoztatott Illés Ákos, a MiREND-Sec Kft. ügyvezető igazgatója. A mai napon a Szemere Bertalan Szakgimnázium vagyonőr képzésben résztvevő tanulói mélyebb betekintést nyerhettek a vagyonvédelmi cég működésébe, valamint ellátogattak a Selyemréti Strandfürdőbe, ahol a gyakorlatban is megnézhették, hogy milyen feladatkör vár rájuk, ha a későbbiekben ezt a pályát választják.

mirend2.jpg

Lukács Ferenc szolgálatvezető részletesen ismertette az érdeklődő diákokkal a vagyonőrök feladatát, melybe többek között a járőrözés, az ügyfélszolgálati irodák védelme, és a Miskolc Holding tagvállalatainak őrzése is tartozik. Pontos leírást adott arról, hogy milyen munkakörrel jár, ha valaki az MVK Zrt., a Diósgyőri vár, vagy éppen a városi strandfürdők védelmét biztosítja.

„A biztonsági rendszerek működésének teljes körű elsajátítása elsődleges, a betanítás alapos” – mondja Lukács Ferenc, és hozzátette, „a cég felelősséggel van az alkalmazottak iránt, és alázattal működik.” Érdekességképpen pedig elmondta, hogy az ügyfélszolgálati irodák védelmét általában nőkre szokták bízni, hiszen ők nagy türelemmel bírnak, és bármilyen konfliktus esetén békésen tudják megoldani a helyzetet.

mirend3.jpg

A Szakgimnázium egyik tanulója, Horváth Zsolt Elemér elmondta, hogy érdeklődik a vagyonőri munka iránt. „Sikerült betekintést nyernünk a szakmába, és bár inkább a rendőrségi pálya érdekel jobban, ez sem kizárt.” A képzés alatt elméleti és gyakorlati oktatásban is részesülnek a diákok; rendészeti ismeretek és rendészeti jog mellett a 10. évfolyamtól már szakmai idegen nyelvet is tanulnak a diákok – tudhattuk meg Bekő Zsuzsanna középiskolai tanártól.

mirend5.jpg

Az országban két helyen indítottak eddig rendészeti ügyintéző és rendészeti őr képzést, az egyiket Miskolcon, a másikat Békéscsabán, a 2016/2017-es tanévben. A vagyonőri képzésnek előnye, hogy rendőrségi és rendészeti szakterülethez előképzettséget ad, amely segítheti a továbblépést. Egy másik előny, Illés Ákos szerint, hogy a fiatalok helyben tudnak maradni, ha ezt a pályát választják, hiszen Miskolcon rengeteg helyen szükség van a munkájukra. Az összes városi rendezvényt a MiREND-Sec biztosítja, a Kocsonyafarsangon rendszeresen több mint 60 fővel dolgoznak, és a városi piacokon is jelen vannak.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat