2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Miskolci étterem és cukrászda a legjobbak között!
minap.hu
|
2018. február 20. 10:35
|
frissítve: 2018. február 22. 13:10
Miskolc egy jó hely a gasztrokultúrában is, sokan akár több száz kilométert is képesek utazni egye-egy különlegesebb étterem kipróbálásáért, egyre több miskolci vendéglátóhely kerül be a "látni kell!" kategóriába. Ezt egy újabb országos összevetés során is elismerték a napokban. Rangos díjat nyert el a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke, valamint a Desszertem és az encsi Anyukám mondta is bekerült a TOP10-be saját kategóriájában.

Mások mellett Encset ajánlják mindenki figyelmébe, ha felcsapnánk gasztroturistának hazánkban. Következzenek a vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz szerint!

dining_guide_dijatado_gala_20180219_3.jpg

Anyukám mondta – Encs

Sok év után ismét egy vidéki étterem került a Dining Guide top10-es listájára. Az encsi Anyukám mondta konyhája és az étterem minősége folyamatos fejlődést mutat, az evolúció útja szépen nyomon követhető. Dudás Szabolcs séf stílusát nehéz kategorizálni, jellemzi az olasz és magyar tradicionális konyha modernizált felfogása, ötvözése, de akár távol- és közel-keleti gondolatok is megjelennek a tányéraikon. A tulajdonos testvérpár Olaszországban töltött éveinek szellemisége ötvöződik Észak-Magyarország gasztronómiai kultúrájával. Az egyszerűségre törekvő konyha sok irányba kitekint, időnként merészebb megoldásokkal. Ezek mellett az Anyukám mondta az ország legmagasabb minőségű pizzáját kínálja. A borválaszték igazodik az étterem régióközpontú gondolkodásához, a kínálat évek óta a tokaji borrégió sokszínűségét is reprezentálja.

dining_guide_dijatado_gala_20180219_2.jpg

A TOP10 vidéki étterem a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2018 szerint:

1. Anyukám mondta (Encs)
2. Kistücsök (Balatonszemes)
3. Platán (Tata)
4. Sauska48 (Villány)
5. Sparhelt (Balatonfüred)
6. Tiszavirág (Szeged)
7. Villa Medici Mild (Veszprém)
8. Macok (Eger)
9. Pajta (Őriszentpéter)
10. Viator (Pannonhalma)

A Dinig Guide szerkesztősége több mint 200 étterem meglátogatását követően dönti el az éttermek TOP100-as listáját. Anonim tesztelők ezt követően az év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így alakul ki a legjobb 10 étterem sorrendje. Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványa már kapható az újságárusoknál. A kiadvány több mint 200 hazai étterem leírását tartalmazza, több mint 100 street food helyet és 65 cukrászdát listáz.

vilagbeke_170920ml_14.jpg

Képünk a Világbéke megnyitásánál készült. Fotó: Mocsári László

Február 19-én, hétfőn este a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselői vonultak fel a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta. A Nespresso-Az Év Cukrászdája Díjat a Mihályi Patisserie, a Gyulai Pálinka-Az Év Street Food Díjat a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke kapta. Idén először adták át a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide Életmű Díjat, melyet Rosenstein Tibor vehetett át. Miskolc legújabb gasztronómiai műhelyének megnyitásáról ITT írtunk.

vilagbeke_170920ml_28.jpg

Mint a szeptemberi kezdésnél is bemutattuk, a rendkívül széles kínálatban felbukkan egyebek mellett az abszolút hagyományos margherita és a magyaros pizza, de ebben a pizzériában akár sütőtök, füge, sztracsatella, vagy méz is kerülhet feltétként a 48 órán át kelesztett római tésztára. A desszertek között is bőven válogathat a miskolci publikum: többféle sajttortát, valamint pohárdesszerttel is készülnek.

vilagbeke_170920ml_10.jpg

​És az italválaszték is rendkívül széles skálán mozog, mindenki megtalálhatja a kedvencét. Házi készítésű szörpöktől kezdve, a kis pincészetek borain át, olyan pezsgőházak termékeiig, amelyeket elérhető áron kínálnak minden ember számára.

dining_guide_dijatado_desszertem.jpg

Nagy a miskolci öröm!

Miskolc számára örömteli hír, hogy az Étteremkalauz 2018-as kiadványába 100 hely meglátogatása után 65 cukrászda is bekerült, és közreadták a TOP10 cukrászda listáját is, melyekért megéri autóba ülni - és köztük van a Desszertem is, a cukrászda facebook-os tájékoztatása szerint.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat