2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Miskolci női Négy Nemzet Torna: második lett a magyar válogatott (Képgalériával)
Jegkorongblog/ minap.hu
|
2017. november 12. 12:15
|
frissítve: 2017. november 14. 21:18
Miután Dél-Koreát és Franciaországot is legyőzte, a magyar női jégkorong-válogatott vasárnap este a tornagyőzelemért csapott össze Dániával, a miskolci női Négy Nemzet Tornán. A magyar lányok itt hosszabbításos vereséget szenvedtek, így a torna 2. helyén végeztek.

Vasárnap este tornagyőzelemről döntő találkozón lépett jégre Dánia ellen Magyarország női együttese. Az első harmad felénél kettős emberelőnybe kerültünk, a lehetőséget Gasparics Fanni váltotta gólra, majd a 18. percben egyenlítettek a dánok.

A találkozó sokáig 1-1-re állt, egészen a 38. percig, amikor Josefine Jakobsen vezetéshez juttatta a vendégeket. A harmadik játékrészben Averi Nooren révén kihasználtunk egy emberelőnyt, majd egy újabb dán vezető gól után Huszák mentette hosszabbításra a meccset. A túlórából Dánia jött ki jobban, Jakobsen 2. találata a dánok 4-3-as sikerét jelentette. Vereségével Magyarország a miskolci torna 2. helyén végzett. A 3. helyet Dél-Korea szerezte meg, miután délután 3-1-re legyőzte Franciaországot.

20171112202259_img_0723.jpg

Korábbi eredmények:

A felnőtt férfi válogatott mellett női nemzeti együttesünkre is rangos torna várt a hétvégén. A lányok Miskolcon léptek jégre, ahol szokásos edzőpartnereink, Franciaország és Dánia mellett az olimpiára készülő Dél-Korea ellen is játszottak. A franciák és a dánok egyaránt ellenfeleink a divízió 1/A-ban, míg az ötkarikás játékok házigazdája idén jutott fel a divízió 1/B-be.

A miskolci torna nyitómérkőzése egyoldalú csatát hozott pénteken, Dánia 7-1-re átgázolt Franciaországon. Az esti találkozón Magyarország az alanyi jogon olimpiai résztvevő Dél-Koreával csatázott. Lányaink jól kezdték a mérkőzést, a 61. másodpercben Averi Nooren révén megszereztük a vezetést. Az első harmadban nagy fölényben játszottunk, 16:7-re nyertük a kapura lövési mutatót. A második játékrész szorosabb csatát hozott: bár a 30. másodpercben Huszák Alexandra kétgólosra növelte a magyar előnyt, a meccs felénél Park Jun Dzsung szépített. A záró húsz percre újra összekapták magukat a lányok, 16-szor lőttek kapura a 3 koreai próbálkozással szemben. Az utolsó percben időt kért Dél-Korea és a kapust is lehozta, ami arra volt elég, hogy Gasparics Fanni egy üres kapus góllal beállította a 3-1-es végeredményt. (Magyarország–Dél-Korea 3-1)

A miskolci női Négy Nemzet Torna szombati játéknapjának első mérkőzésén újabb vereséget szenvedett az olimpiai házigazda Dél-Korea, az ázsiaiak ezúttal Dániától kaptak ki 4-1-re. Az esti, Franciaország elleni találkozót jól kezdték lányaink, a 3. percben Huszák Alexandra révén kihasználtuk az első emberelőnyünket, majd a harmad felénél Averi Nooren kétgólosra növelte a magyar vezetést. A második játékrész végén újabb gólokat lőttünk: Nooren kettős emberelőnyből volt eredményes, majd pedig Horváth Tifani és Dabasi Réka is betalált a francia kapuba. A záró húsz perc nem hozott gólt, így Magyarország 5-0-ra győzött, Németh Anikó 21 védéssel ért el shutoutot. (Magyarország–Franciaország 5-0)

magyar_o_korea_171110ml_51.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat