2018. november 15. Albert, Lipót
Miskolci színművész az idei Junior Prima díjazottak között
MTI
|
2018. október 16. 18:28
|
frissítve: 2018. október 19. 14:11
Öt fiatal művész, köztük a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, Simon Zoltán vehetett át Junior Prima Díjat kedden a budapesti Nemzeti Színházban.

A Prima Primissma Alapítvány és a kategória mecénása, a Takarék Csoport elismerését idén Gubik Petra, Mészáros Blanka, Simon Zoltán, Zoltán Áron színművész és Hegymegi Máté színész, koreográfus, rendező nyerte el.

Vida József, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón kiemelte: a tehetség minden gyerekben és fiatalban benne van, csak meg kell találni, hogy mely területen.

„Idei jelöltjeink eljátszották, megrendezték, színpadra állították a világirodalom fontos műveit, ugyanakkor még a kortárs darabokra is futott az erejükből, tehetségükből” – fogalmazott, hozzáfűzve, hogy a legfeljebb 30 éves jelöltek hazánk több mint 30 legismertebb színpadán tűntek fel eddigi pályafutásuk során.

Kiemelte, hogy a zsűri dolga az idén is nehéz volt, 64 jelölt közül kellett kiválasztaniuk azt az öt ifjú művészt, akinek tehetségét a díj mellett pénzjutalommal is elismerik.

Az idén megválasztott öt Junior Primával együtt a színház- és filmművészet kategóriában összesen 84 fiatal tehetséget jutalmaztak eddig.

hoherok_180131ml_46.jpg

Simon Zoltán (b) a Hóhérokban. Fotó: Mocsári László

A tizedik alkalommal átadott, kétmillió forinttal járó Junior Prima Díjra a Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 64 jelöltet állítottak, közülük választotta ki az ötfős szakmai bizottság a nyerteseket. A bizottság munkájában Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója; Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója; Orlai Tibor színházi producer; Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja vett részt.

Az idei díjazottak közül Simon Zoltán 2012-ben diplomázott a színművészeti egyetemen, majd a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. Tavaly egyébként szintén volt miskolci színművész az öt díjazott között, akkor Czakó Julianna kapta az elismerést. Simon Zoltán olyan darabokban játszott, mint a Kivilágos Kivirradtig, A mi osztályunk, a Játék a kastélyban, az „Ahogytetszik", a Hóhérok, A kaukázusi krétakör, vagy az Emberek alkonya. Az idei évadban a Három nővérben, az Édes Annában – ezeket már bemutatták –, továbbá a Jó embert keresünk!-ben, az Ünnepben és A velencei kalmárban láthatjuk még a színművészt.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül szakmájukban a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók az évente odaítélt Junior Prima Díjat vehetik át.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat