2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
"Most a hullám tetején vagyunk, és ott is kell tartanunk a színházat" - évadnyitó társulati ülés
minap.hu
|
2017. augusztus 22. 17:39
|
frissítve: 2017. augusztus 26. 12:06
Évadnyitó társulati üléssel kezdődött el kedden délelőtt a miskolci teátrum 2017-2018-as évada. Mint elhangzott, szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig 15 új produkció szerepel. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző lesz az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között.

170822_mnsz_evadnyito_13_resize.jpg

 – A szakmai és a nézői vélemények alapján is hihetetlenül sikeres évadot zárt a Miskolci Nemzeti Színház az előző évben. A feladat most az, hogy tartsuk, sőt meghaladjuk ezt a szintet – mondta el Béres Attila a társulati ülésen. A direktor beszédében kihangsúlyozta, ezt csak összefogással és rengeteg munkával lehet megvalósítani. – Most a hullám tetején vagyunk, és ott is kell tartanunk a színházat.

170822_mnsz_evadnyito_06_resize.jpg

Büszkeség a Miskolci Nemzeti Színház tagjának lenni, hiszen a dolgozók és művészek közös erővel, egymásért harcolva teremtették meg ezt a nívót. A színház a pillanat művészete, ezért nem lehet a múlt évad sikereiből élni, nem szabad elkényelmesedni. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a csapattal sikerül túlszárnyalnunk az előző évad sikereit is – tette hozzá Béres Attila. Az évadnyitón bemutatkoztak a társulat új tagjai is. Három fiatal színművész, Papp Endre, Horváth Alexandra és Mészöly Anna is Miskolcra érkezik az idei évadra.

szinhazi_tarsulat_szezonnyito_170822_tm_5.jpg

Szeptemberben és októberben hat bemutatót is tervez a színház, így a társulati ülés után rögtön el is kezdődtek az első olvasópróbák. Az őszi időszakban számos más  program is várja a színházbarátokat. A hagyományokhoz híven szeptember 3-án az évadnyitó szabadtéri rendezvényen délelőtt családi programok, este pedig Ki mit szeret? címmel a színház társulatának zenés bemutatkozása szórakoztatja az érdeklődőket.

170822_mnsz_evadnyito_04_resize.jpg

Szeptember 16-án a korábbi évek nagy sikerére való tekintettel ismét megrendezik a Színházak Éjszakáját, ahol a nyílt próbák mellett meglepetésprogramokkal is készülnek a szervezők. A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én miskolci középiskolások vehetnek részt Szigethy Gábor színháztörténész, egyetemi tanár előadásán, amely a decemberben bemutatásra kerülő Csongor és Tündét igyekszik közelebb hozni a diákokhoz.

szinhazi_tarsulat_szezonnyito_170822_tm_2.jpg

Fotó: Tóth Milán, Gálos Mihály Samu.

Szeptember 22-én a Marica grófnő nyitja meg az évadot a Nagyszínházban, az operettet Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség. A Kamaraszínházban gyermekelőadással, a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejátékkal indul az évad szeptember 29-én, amelyet Keszég László rendez. A Játékszínben pedig Szőcs Artur állítja színpadra szeptember 30-án Bertolt Brecht színművét, A kaukázusi krétakört.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat