2018. augusztus 15. Mária
Miskolc
16°C / 24°C
Munkaerőpiaci támogatás, gazdaságfejlesztés és megyei klímastratégia a terítéken
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. január 18. 13:59
|
frissítve: 2018. január 19. 20:52
Hétezer ember juthat munkához, ha sikeresek lesznek a megyében működő foglalkoztatási paktumok – erről Török Dezső a megyei önkormányzat csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt. Az álláskeresők támogatása, a határon túli kapcsolatok erősítése kiemelt feladat 2018-ban, ami egyúttal választási év is; idén 116 választási irodában 540 ezer ember szavaz áprilisban.

A megyei főjegyző kiemelte, a választás teljes jogi szervezését és informatikai hátterét ők koordinálják majd. Kovács János úgy fogalmazott, az előző választásokhoz képest igencsak megnő az informatikai feladatok száma, amire a megyei önkormányzatnak fel kell készülnie.

116 helyi választási iroda és 815 szavazatszámláló bizottság működik majd április 8-án, tette hozzá a főjegyző.

sajtoreggeli2.jpg

Elhangzott továbbá, hogy a pécsi és a Miskolci Egyetemet is bevonják a kutatás-fejlesztésbe, hogy Magyarország teljes ásványkészletét újra feltérképezzék. A bányászati kutatások kiemelt helyen szerepelnek idén, amikre csak az elmúlt években 400 millió forintot adott a megyének a magyar kormány.

56 milliárd forintról már korábban, a múlt héten pedig újabb 20,7 milliárdról született döntés – erről már Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke beszélt, aki hangsúlyozta, a legtöbb forrást gazdaságfejlesztésre és a megyei klímastratégia kidolgozására fordítják. 2018-ban pedig kiemelt feladat lesz a megyei önkormányzat foglalkoztatási paktuma is.

sajtoreggeli3.jpg

– Elkészült a képzési jegyzékünk. A rendelkezésünkre álló 2,3 milliárd forintból 1500 fő képzését, átképzését, munkaerőpiaci támogatását kell majd megoldanunk. Ez egy rendkívül fontos feladat lesz, hiszen a megyében 37 ezer állás nélküli van. Itt egyszerre áll fenn a munkaerőhiány és a munkanélküliség – mutatott rá az elnök.

sajtoreggeli5.jpg

A foglalkoztatási program végeztével ötezer főt kellene bevonniuk a munka világába Török Dezső szerint. Ehhez jön még Miskolc város paktuma, ami további kétezer főt céloz meg. Ha ezek a programok sikeresek lesznek, hétezer ember talál végleges munkát a megyében – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat