2019. január 16. Gusztáv
Munkáspárti megemlékezés a Szent István téren
Tóth Milán
|
2017. augusztus 18. 13:24
|
frissítve: 2017. augusztus 20. 09:59
Péntek délelőtt a Szent István téren tartotta augusztus 20-ai ünnepi megemlékezését a Munkáspárt miskolci szervezete. Az eseményen Thürmer Gyula pártelnök mondott beszédet.

augusztus20_munkaspart_thurmer_170818_tm_3.jpg

Thürmer Gyula szerint napjainkban a legfontosabb kérdés a "magyar ember, a magyar nép túlélése". – Most dől el, hogy leszünk-e mi, magyarok néhány évtized múlva – fogalmazott a Munkáspárt elnöke. – Mi minden politikai erőtől, minden párttól elvárjuk, hogy felismerjék a pillanat súlyát és felelősségüket. A túlélés alapvetően tőlünk függ, mi nem akarunk háborút. Békére, biztonságra vágyunk, a kormányokra rá kell kényszeríteni a békét.

augusztus20_munkaspart_thurmer_170818_tm_1.jpg

A pártelnök hangsúlyozta, Magyarországnak szüksége van egy olyan Európai Unióra, amelyben a nemzeteknek is van szavuk. Elmondása szerint a liberálisok szolidaritást várnak a "dolgozó emberektől, akiket nem vet fel a pénz" migráció-ügyben, miközben a "magyar népnek magyarnak kellene maradnia".

augusztus20_munkaspart_thurmer_170818_tm_4.jpg

Thürmer Gyula beszédében kiemelte, Magyarországon a magyar emberek nem élnek jól, ehhez "kétszázezer forint adómentes minimálbér és százezer forint adómentes minimálnyugdíjra lenne szükség." Szót ejtett a magyar fiatalokban és a magyar oktatásban rejlő potenciálról, amit véleménye szerint minél gyorsabban ki kellene használni, amíg van rá lehetőség.

Az ünnepi beszédet követően az államalapító Szent István szobránál koszorút helyeztek el a párt tagjai, majd az elnök az új kenyeret is megszelte.

augusztus20_munkaspart_thurmer_170818_tm_2.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat