2018. december 16. Etelka, Aletta
Nagy volt az érdeklődés az Andrássy pályaválasztási nyílt napján
Budai Gábor / minap.hu
|
2015. december 04. 17:16
|
frissítve: 2015. december 05. 15:59
Esztergályos, programozó, logisztikai ügyintéző vagy gyártósori gépbeállító – csak néhány szakma azok közül, amit kitanulhatnak az Andrássy Gyula Szakközépiskolába jelentkező diákok. Azt, hogy kinek, melyik a legmegfelelőbb, pályaválasztási napon is el lehetett dönteni. A nyílt napot az iskola harmadik alkalommal szervezte meg a Bosch-sal közösen.

A rövid elméleti tájékoztató után az Andrássy Gyula Szakközépiskola tanműhelyivel ismerkedtek a diákok. Itt testközelből láthatták, hogyan működik egy eszterga, gyalu vagy a különböző marógépek. Nemcsak Miskolcról, hanem a megye számos általános iskolájából is érkeztek tanulók. Szabó Bence például Vattáról, és elmondása szerint az informatika és a gépészet iránt érdeklődik.

andrassy_nyiltnap_151204ml_4.jpg

Fotó: Mocsári László

Akadt olyan általános iskolás, aki már konkrét elképzelésekkel érkezett a pályaválasztó napra: azért tanulna itt, mert a végzést követően mezőgazdasági gépeket szeretne javítani – ilyen volt Siráky Egon, aki a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolából érkezett.

andrassy_nyiltnap_151204ml_6.jpg

Az Andrássy Gyula Szakközépiskolában a legkorszerűbb oktatási eszközökkel tanítanak, a legfelkészültebb szakemberek. Jövő szeptemberben összesen öt osztályt indítanak. Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakközépiskola megbízott tagintézmény-vezetője ismertette: három gépész, egy informatikus illetve egy gyártósori gépbeállító osztály indulhat majd jövő szeptemberben.

– Nagy az érdeklődés, nagy az igény, hiszen mindenki tudja, mindenki látja, hogy a műszaki képzések felértékelődtek – emelte ki.

andrassy_nyiltnap_151204ml_7.jpg

A gyártósori gépbeállító osztály a Bosch támogatásával indul el, így az itt végzett diákok jó eséllyel tudnak elhelyezkedni ennél a cégnél vagy más, szintén a régióban működő nagyvállalatnál.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat