2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
„Ne kérje senki, hogy otthon üljek…” – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2017. október 20. 11:07
|
frissítve: 2017. október 22. 22:17
Senki sem panaszkodhat, jó meleg napjaink voltak. Reggelente előfordultak őszi kellékek - esetenként köd, csípős, hideg levegő –, de napközben ragyogó napsütés és 20 fok kísérte végig a hetünket. Bízzunk benne, hogy hétvégére is marad a kellemes idő, kiélvezhetjük az októberi hosszú hétvégét.

betti_1.jpg

Szombaton, 21-én a hétvégi kikapcsolódást jó kis sétával indíthatjuk: egy tapolcai városnézéssel. Nincs mesebelibb látvány, mint amikor a fák alatt meglátunk elillanni egy bozontos farkú kis mókust. Miskolctapolca szinte egy elvarázsolt kis sziget benyomását kelti a tömött, belvárosi, dolgos napjaink után. Ha szeretnénk felfedezni, hol vannak a legjobb szálláshelyek a környéken, vagy bekukkantanánk Miskolc fürdőkultúrájának egyig ikonikus helyszínére, esetleg szeretnénk megnézni egy mocsárciprust végre a Herman Ottó Múzeumon kívül is, akkor mindenképp a Hotel Aurora előtt kell sorakoznunk 10 órakor, nehogy itt hagyjon minket a városnézős csapat.

tapolca_park_170726_ja_30.jpg

Egyedülállóak, kisgyermekesek, kutyabarátok, idősek és fiatalok figyelem! Szombaton 10 és 14 óra között nyílt nap lesz a Miskolci Állategészségügyi Telepen. Itt a lehetőség, hogy testközelből megismerkedhessünk azokkal a kutyusokkal, akik gazdira várnak. Bármikor  összetalálkozhat a tekintünk egy olyan szempárral, aminek nem fogunk tudni ellenállni - s jó ha tudjuk: nem csak sétáltatni van lehetőség ezen a napon, örökbe is fogadhatunk valakit, aki elrabolta a szívünket.

kutya2.jpg

Hölgyeim jegyzetfüzetet elő, jön az esküvői nyílt nap! Ráadásul ebben a hónapban egyszerre kettő is. Szombaton és vasárnap a Herman Ottó Múzeum Papszeri épületében lesz egy esküvői nyílt nap délelőtt 10 órától. A City Hotelben ugyancsak megrendezik a III. Esküvői Nyílt Napot vasárnap 11 és délután 2 óra között. Ha kérdésetek van a jövendő lagzitokat illetően, ezen a két napon és ezen a két rendezvényen biztos, hogy választ kaptok ezekre, legyen szó akár menüről, zenéről, a vőfély vs. ceremónia mester dilemmáról, vagy akár a dekorációról.

20170121_eskuvokiallitas_28_bl_web.jpg

A hosszú hétvége első napján, szombaton a Diósgyőri Várban lovagi fegyverbemutató lesz. A vár lovagjai korhű öltözetben teszik ezt a középkori élményt még autentikusabbá. Ha kikapcsolnál a túlokosított hétköznapok szürkeségéből, vagy egyszerűen csak a vár és a lovagi öltözékek szerelmese vagy, úgy a Diósgyőri Vár felső várudvarában a helyed. Három különböző időpontban is a részese lehetsz ennek a középkori fegyverbemutatónak: 11.15-kor, 13.15-kor, és 15.15-kor.

diosgyori_var_fegyverbemutato_170107_ja_1.jpg

Itt az ideje, hogy a kultúrának is szenteljünk ebből a szabad három napból. Ezen a hétvégén, a Herman Ottó Múzeum képtárában délután 3 órától Csontváry az irodalomban címmel beszélgethetünk a művészről, a képei között. A Herman Ottó Múzeum vendége lesz Jász Attila, József Attila-díjas költő, a Naptemplom villanyfényben - Csontváry útján című versciklus szerzője. A művészetek találkozása lesz ez a délután, ahol választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy hogyan ábrázolja a festő és hogyan jeleníti meg a költő ugyanazt a témát.

barlangfurdo_dj_party_170722_ja_19.jpg

Szombaton  újfent lesz éjszakai fürdőzés, és újfent párosul hozzá muzsika is. Ezúttal DJ Dirty G gondoskodik arról, hogy ne csak a szaunában forrósodjon fel a hangulat. Apropó szauna! Szombat éjszaka három különböző időpontban lesz szauna szeánsz: sós, mézes és jeges csodákkal várják az izzadni vágyó közönséget. A hajnalig tartó móka legfontosabb partikellékeit ezúttal se hagyja otthon a partizni vágyó csapat: karúszó, úszószemüveg, és flip flop papucs mindenképp legyen a fürdőruha és a frottír köntös mellé betuszkolva a strandolós táskánkba. Nyolc órától startol az éjszaka legvizesebb bulija! A Miskolctapolca Barlangfürdőben október 21-én éjszaka habparty lesz.

lemur.jpg

Október 21-én 10 és 16 óra között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Lemur Fesztiválnak ad otthont, melynek fő célja, hogy bemutassa az érdeklődőknek Madagaszkár egyik legismertebb, egyben legveszélyeztetettebb állatcsoportjának számító lemurokat. A Vadasparkba látogatók makikkal kapcsolatos programokon vehetnek részt, Csizmás Gergely (Fővárosi Állat- és Növénykert) előadásán megismerkedhetnek a makikat és Madagaszkárt veszélyeztető tényezőkkel, s a látványetetésen közvetlenül a makik gondozójától is tájékozódhatnak. A legkisebbeknek is szeretnének kedveskedni: számukra foglalkoztató asztalt alakítanak ki, ahol a kreativitásukat mutathatják meg.

janos_vitez3.jpg

Fotó: csodamalom.hu

Aprónép figyelem! Vasárnap a János vitézt nézhetitek meg anyáékkal a Miskolci Csodamalom Bábszínházban délelőtt 10 óra 30 perctől. János vitéz története arról szól, hogyan is lehet az árva fiúból Tündérország királya. Kukorica Jancsi hihetetlen kalandokkal teli utazásán rablókkal, óriásokkal csatázik, megmenti a francia király lányát s végül visszakapja élete elveszettnek hitt legnagyobb kincsét, szeretett Iluskáját. A bábszínház színészeinek előadásában elevenedik meg Petőfi elbeszélő költeménye a hagyományos vásári komédiázás eszközeivel, gyerekekkel közösen, rengeteg humorral és játékkal tarkítva, így a szülők sem fognak unatkozni.

osz_levelek_napsutes_ill.jpg

Október 23-án 8 órától Piros Bükki Fővonal Teljesítménytúrára hívogat minket a természet. A túrát 3 távon (12,18 és 30km) lehet teljesíteni,  futva vagy gyalog. A cél a Bükk egyik leghosszabb egybefüggő túrafőútvonalának, az Eger és Miskolc közötti piros sávjelzés egy szakaszának megismerése. A rajt is és a cél is Lillafüreden lesz.

oktober23.png

Hétfőn, október 23-án ünneplejük az 1956-os forradalom 61. évfordulóját. A felkelők a szovjet csapatok kivonását, szabad választásokat, többpártrendszert, a sztálinizmussal való szakítást, a cenzúra eltörlését, a politikai foglyok szabadon bocsátását és a mezőgazdaság megreformálását követelték. Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiben annak idején Miskolc is komoly szerepet játszott. Október 25-én a miskolci munkások demonstrációval kívánták nyomatékosítani a követeléseiket. Először a Nehézszerszám-gépgyár dolgozói indultak meg, majd csatlakoztak hozzájuk a DIMÁVAG és a Lenin Kohászati Művek munkásai is. Ezekre az eseményekre emlékezve van minden évben városunkban is megannyi koszorúzás, és Miskolci Nemzeti Színház színészeinek köszönhetően megannyi jelenet elevenedik majd meg a szemünk előtt erről a napról. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat