2018. augusztus 15. Mária
Miskolc
16°C / 24°C
"Ne kérje senki, hogy otthon üljek..." – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2018. január 19. 18:02
|
frissítve: 2018. január 21. 13:27
Annak ellenére, hogy ónos esős, nyálkás és leginkább hideg volt a hét eleje, a hét végére már kisütött a nap, jelezvén, hogy jön az a két nap, amikor mindenki pihenhet, mi több, ki is mozdulhat otthonról. Szombattól újra kinyitnak a sípályák Bánkúton is, így minden adott, egy igazán remek januári, lazulós naphoz.

lillafuredi_kisvasut_170816_vcs_30.jpg

A Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesület január 20-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő napot. A Görömbölyi  Művelődési Ház előtti téren, az idei bő termés reményében a történelmi egyházak képviselői is megáldják  a szőlővesszőket. 

bor_teperto_3.jpg

Az ünnepi program keretében, 12 órakor a harangszó elhangzása után kerül sor a görömbölyi ökumenikus Vincze-napi vessző szentelésre. A vidám zenés programok mellett finom forralt borokkal, és frissen sült tepertőkkel várják a vendégeket. A kézműves termékek mellet gasztronómiai ínyencségekkel is készülnek a szervezők, hogy minden vendég megtalálja a számára legízletesebb falatokat, italokat. Látogasson ki Ön is az országosan ismert Görömbölyi Forralt Bor- és Tepertőnapra január 20-án, szombaton!

bor_teperto.jpg

Harmadik alkalommal rendezik meg szombaton a magyar jégkorong napját Budapesten, és aznap tartják a Jégpályák éjszakáját. A kezdeményezéshez Miskolc is kapcsolódott. A Jégpályák éjszakáján a pályák országszerte meghosszabbított nyitva tartással, egyedi akciókkal és programokkal várják az érdeklődőket. Miskolcon este 10 órától hajnali 1-ig lehet bulizni és korizni a csillagok alatt, mindezt féláron. A zenéről és a hangulatról DJ gondoskodik a helyszínen.

jegpalya_nyito_151120ml_9.jpg

2018-ban is éjszakai fürdőzés a Miskolctapolca Barlangfürdőben! Szombaton, három különböző időpontban szauna szeánsz is: sós, mézes és jeges csodákkal várják az izzadni vágyó közönséget. A hajnalig tartó móka legfontosabb partikellékeit ezúttal se hagyja otthon a fürdeni vágyó csapat: karúszó, úszószemüveg, és flip flop papucs mindenképp legyen a fürdőruha és a frottír köntös mellé betuszkolva a strandolós táskánkba. 8 órától pedig mindenki elfoglalhatja kedvenc helyét a medencék szélén, hisz Dj Dirty G szolgáltatja a talpalávalót.

barlangfurdo_dj_party_170722_ja_17.jpg

Szombaton a Diósgyőri vár betűvető mestere megismerteti a vendégeket az iniciálék történetével és a középkori kódexek világával. A látogatók pedig ki is próbálhatják a középkori írás művészetét, ha ellátogatnak szombaton a várba.

Vasárnap lesz a hónap harmadik vasárnapja, ami azt jelenti, ismét Termelői Nap lesz Miskolcon. Délelőtt 9 órától délután 1 óráig várja a látogatókat a januári Termelői Nap, a belvárosban az Erzsébet téren. Hideg-meleg – ez lesz a téma, hiszen a téli didergős zimankóban jól jön egy kis melegség: forró kakaóval és latinos dallamokkal. A téli tájról és a hógolyóról a szervezők gondoskodnak! A „Téli találat hógolyóval” kültéri installációban – mely a Miskolci Galéria közreműködésével készül – lehet majd  hógolyózni és a téli Bükk lábainál fényképezkedni. A La Giralda együttes latin dallamokat játszik délelőtt 11 órától. A látogatókat meleg kakaóra is várják a szervezők. Mini időjárásmegfigyelő-állomással pedig az évkezdéshez kapcsolódóan időjárás témakörben az Országos Meteorológiai Intézet mutatkozik be. Malacunk is lesz: mangalica kismalacokat lehet simogatni.

termeloi_nap_20171217_bl_010_web.jpg

A MÁSA 2018. január 20-án harmadik alkalommal rendezi meg a rehabilitációs és szocializációs programját. A Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyén vannak olyan kutyák, akik valamilyen trauma vagy a szocializáció hiánya miatt félénkek, bizalmatlanok, nincsenek hozzászokva se a pórázhoz, se az emberekhez. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy félénk kutyákat kevesebben fogadnak örökbe. Ha nem kapnak segítséget, akkor az örökbefogadásuk esélye a nullával lesz egyenlő. Ezért 2018 januárjában harmadik alkalommal hirdetik meg a rehabilitációs, szocializációs programjukat, mely során olyan lelkes, türelmes önkénteseket keresnek, akik legalább hetente egyszer tudnak a kijelölt kutyákkal foglalkozni. Aki kedvet kapott hozzá, hogy segítsen ezeknek a kutyáknak, azt január 20-án, délután 1 órától várják a MÁSA menhelyén, a Sajószigeti úton.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat