2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
„Ne kérje senki, hogy otthon üljek…” – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2017. október 06. 15:26
|
frissítve: 2017. október 08. 14:57
Ismét nyakunkon a hétvége, amikor mindenkinek szinte kötelező kikapcsolódni, kilépni a szürke hétköznapokból. Most is számos program közül szemezgethetnek a miskolciak: akár a szabadban, akár fedél alatt, akár aktív, akár passzív elfoglaltságra vágynak. Szokásunkhoz híven, ezúttal is megpróbálunk segíteni eligazodni a számos lehetőség között.

lillafuredi_kisvasut_170816_vcs_30.jpg

Ismét nyílt nap lesz például a Miskolci Állategészségügyi Telepen, nincs kifogás: irány a Fonoda utca 16. szám! Sétáltassatok, simogassatok, és szeressetek bele valamelyik szőrös, négylábú szeretetgombócba, hogy végre otthonra találhassanak. Nem csak sétáltatni lehet ugyanis ezen a napon, örökbe is fogadhatunk. Szombaton tíz és tizennégy óra között várják a lelkes kutyabolondokat a Miskolci Állategészségügyi Telepen.

kutya.jpg

Ha ősz, akkor gombászás! Október 7. és 8. között rendezik meg a XIV. Bükkszentkereszti Gomba Napokat, amely jellegét és egyediségét tekintve is országos hírnévre tett már szert. Aki kilátogat a gombák fesztiváljára egyebek mellett szervezett gombatúrán vehet részt (11.00,12.30,14.00 és 15.30 órától), emellett pedig gasztronómiai élménnyel is gazdagodhat, mivel főzőverseny is tarkítja majd a színes programkínálatot. Kora reggel 7 és 8 óra között lehet regisztrálni a versenyre, majd 8 órától 12 óráig kell elkészülniük a gombás finomságoknak. Fellépnek majd óvodások, lesz biogazda a bio gyógygombákkal, s mindehhez az Ildi Rider, a Csík Zenekar, valamint a Számadó Zenekar szolgáltatja a talpalávalót. Az est fénypontja – szó szerint – az este fél kineckor kezdődő tűzijáték lesz szombaton. Azonban a programok tárháza ezzel még nem zárul le: vasárnap is megannyi gombás, zenés program várja majd Bükkszentkereszt szívébe a látogatókat. Mindkét napon lesz arc- és testfestés, lovagoltatás, játszópark- ugrálóvár, trambulin, "mini állatkert"- állatsimogató, kézműves foglalkoztató, gombatúrák és gombavizsgálat. Az érdeklődők megtekinthetik a Miskolci Gombász Egyesület gombakiállítását, valamint Orliczki Attila fotóművész "Bükkszentkereszt, pillanatok" című kiállítását is.

gomba.jpg

Szombaton a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend érkezik a várba. A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend fegyver és viselet bemutatóján a 14. századi, udvari viselet és harcmodor elevenedik meg. A korhű fegyverekkel történő összecsapásokon túl, a közönség is részt vehet egy-egy derűs lovagi próbán, csetepatén. Kicsik és nagyok bátorságpróbákon mutathatják be, mennyire ügyes és bátor lovag lenne belőlük. A bemutató 15 óra 15 perckor lesz, 10 és 15 óra között pedig lovagi játékok szemtanúi lehetnek a Diósgyőrbe látogatók.

miskolc_turizmus_diosgyori_var.jpg

Október 7-én a Művészetek Házában Vujity Tvrotko „Túl minden határon” című motivációs előadását hallhatjuk. Egy lebilincselően izgalmas este vár ránk, rengeteg nevetéssel, s még több kalanddal. Egy este, ami felemel és erősebbé tesz!

tvrutko.jpg

Október 7-én 19 órától a Generali Arénában lesz látható a Hegedűs a háztetőn előadást láthatjuk, Alföldi Róbert rendezésében. Ez a világ egyik legismertebb musicalje, melynek legendás betétdalát - a „Ha én gazdag lennék” címűt - szinte mindenki ismeri. Ez az a musical, amit minden színház legalább egyszer színpadra állít. Tevje szerepében Stohl Andrást láthatja majd a miskolci közönség.

feczesin_kristof.jpg

Szombaton délután 15 órától a Miskolci Nemzeti Színházban megelevenedik Dosztojevszkij drámája: a Bűn és bűnhődés. Históriák a kánikulától fuldokló Pétervár hatalmas bérházainak rejtett zugaiból, sivár kicsapongások és titkolt bűnök közepette. Ezt a világot idézi meg Szabó Máté rendezése a Nagyszínházban.

rakoczi.jpg

Vasárnap Játékforrások-mindenkinek címmel invitál minket egész napos programra a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Tíztől 13 óráig Fügedi matiné bemutatóval és játszóházzal várja az aprónépet a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület, amivel párhuzamosan családi vetélkedőn is versenghetnek a vállalkozó kedvű anyukák és apukák a gyerekekkel. De lesznek itt még állati kalandok, gyermekkoncertek, valamint megkoronázzák az olvasók királyát és királynőjét is.

Vasárnap a Lovagi Tornák Tere is tárt karokkal és kapukkal, azaz nyílt nappal várja az íjászkodni vágyó publikumot egészen délután 16 óráig.

kicsigesztenyklub.jpg

Október 8-án, 11:00 órától a Művészetek Házában Kicsi Gesztenye Klub előadásra várják a kicsiket. A gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekbe kalauzolják el a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival kísérve. Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a föld, a levegő, a víz és a tűz ihlette. A kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.

Szép hétvégét mindenkinek! Jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat