2018. november 15. Albert, Lipót
Nem engedik ki a nyéstai gyilkosokat
minap.hu
|
2018. június 19. 09:47
|
frissítve: 2018. június 20. 11:49
A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a négy vádlottnak, akik a vád szerint 2017. április 9-én nyéstai otthonában olyan súlyosan bántalmaztak egy idős nőt, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ötödik társuk más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti.

Az egyik vádlott elmondta a többieknek, hogy amennyiben nem tud pénzt és élelmiszert venni gyerekeinek, akkor „elveszi őket a gyámügy”. Ekkor jutott eszükbe egy idős néni, aki egyedül él, ezért megegyeztek, hogy átmennek Nyéstára és szereznek tőle élelmiszert és pénzt is. Indulás előtt magukhoz vettek egy vascsövet és egy gyerek zoknit, amit egyikük a kezére húzott, azzal fogta a csövet. Este 11 óra körül megérkeztek Nyéstára, majd a kisház ajtaját berúgták és hárman közülük abba a szobába mentek, ahol a sértett feküdt. Az egyik férfi a nála levő vascsővel nagy erővel két-három ütést mért az ágyban fekvő idős sértettre, majd elhoztak egy csomagolt kolbászt és a sértett pénztárcáját. A 86 éves az ütések következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Ketten – a két lány – az udvaron maradt és felügyelt, hogy nem jön-e valaki.

A vádlottakkal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt is indult eljárás. A büntetés akár életfogytig is lehet, ezért fennáll a veszélye annak, hogy a vádlottak a hatóságok elől megszöknek, elrejtőznek. Egyikük büntetett előéletű, ebben az esetben tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a törvényszék a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat