2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
Nemzetközi konferenciát szerveztek tanulni vágyó doktorandusz hallgatóknak
Miskolc TV
|
2015. július 03. 15:40
|
frissítve: 2015. július 04. 22:29
Szerb, szlovák és román doktorandusz hallgatók is érkeztek az egyetemen rendezett konferenciára. A doktori védés előtt álló egyetemisták egymás előadásaiból tanulhattak. A nemzetközi rendezvény egy uniós projekt része volt, melynek célja a tehetséges hallgatók felkarolása.

Előadásokkal kezdődött az egész napos konferencia a Miskolci Egyetemen. A közvetítő nyelv az angol volt. A sorok közt ugyanis többek közt szerb, szlovák és román doktorandusz hallgatók is ültek.

doktoranduszok_150703_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

Lamya-Diana Haratau egyetemi oktató a Bukaresti Nicolae Titulescu Egyetemről érkezett. Azt mondja, mind tanárként, mind további kutatásaihoz is hasznos lehet a külföldi pályatársakkal való találkozás.

– Különösen fontos ez a PHD hallgatóknak – mondta –, de én mint oktató is sokat tanulok ilyenkor. A tapasztalatok megosztásával léphetünk csak előre. Főleg az előadásokat követő eszmecsere az, amiből mindannyian sokat meríthetünk.

doktoranduszok_150703_vcs_2.jpg

A nap folyamán a jogtudomány számos területét érintették.

– A jogtudománynak minden területét lefedik az előadások a polgári jogtól a büntetőjogon, az alkotmányjogon, a nemzetközi jogon keresztül az európai jogig – mondta Róth Erika, a Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola egyetemi docense. – Számos előadásra sor kerül, közel félszáz előadás hangzik el a mai nap folyamán.

doktoranduszok_150703_vcs_6.jpg

A nemzetközi konferencia egy pályázat része volt.

– Nagyszerű kezdeményezés – mondta Kékesi Tamás, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese –, nagyszerű gyakorlat, nem az első ilyen alkalom már, hiszen fontos minden fiatal kutató számára, hogy ossza meg a tapasztalt eredményeit, elért eredményeit.

Ezzel is elősegítve, hogy a tehetségeket a kutatói életpálya felé tereljék. A programot az Európai Unió is támogatta.

doktoranduszok_150703_vcs_9.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat