2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Nemzetközi sajtószemle – Soros György életét vette górcső alá egy belga hetilap
minap.hu
|
2017. április 19. 15:56
|
frissítve: 2017. április 22. 13:45
A magyar származású amerikai milliárdos egy pillanatig sem riad vissza a társadalmat összetartó intézmények lerombolásától, mindenek előtt a család intézményének megsemmisítésétől – olvasható a Le Vilain Petit Canard hasábjain.

soros-gyorgy-cv.jpg

Soros György, eredeti nevén Schwartz György 1930 augusztus 12-én született Budapesten. Magyar származású amerikai zsidó milliárdos befektető. Tőzsdei spekulációival vált világhírűvé, különösen az angol fontnak az euró zónából való kikényszerítésével. Nem ő találta ki az un. hedge funds-okat, nagy kockázatú és kevésbé ellenőrzött befektetési alapokat, habár sok helyen ez a téves információ szerepel, de előszeretettel alkalmazza őket.    

Pénzügyi, spekulációs tevékenységén kívül politikai célokat is igyekszik elérni, és nehéz eldönteni, hogy mi a fontosabb a számára. Az utóbbi években puccsszerű kormányváltások és forradalmak háttérben mozgó irányítójaként is emlegetik a nevét. Példaként említhetjük a 2003-ban lezajlott „rózsaszín” forradalmat Grúziában, amely során az amerikaiak által támogatott Szakasvili került hatalomra. És az ukrajnai narancs forradalmakat 2004-ben és 2014-ben.

majdan.png

A Nyílt Társadalom Alapítványt 1979-ben hozta létre Soros, sokak szerint a demokrácia, az emberi jogok és a gazdasági reformok elterjesztése céljából.

Ne engedjük azonban becsapni magunkat, amikor Soros emberbarát tevékenységéről olvasunk, hallunk. Mr. Soros nemcsak pénzügyi spekuláns, hanem politikai aktivista is, aki az erős állam szerepének lebontásáért küzd mindenütt a világon, mert az állami kontroll nehezebbé teszi a pénzügyi spekulációt. A kettő kölcsönös összefüggésben van egymással. Minél kevesebb törvény, minél nagyobb káosz, annál könnyebb spekuláció és minél több spekulációval nyert pénz, vagyon, annál hatékonyabb beavatkozás a törvények lebontásáért.

Soros ideája viszonylag közelinek mondható a libertárius eszmékhez. Az USA-ban, ahol ez a mozgalom létre jött, a követői szemben állnak a szövetségi állam központi szerepével. A Soros által pénzelt civil szervezetek, ONG-k mindenütt igyekeznek radikális módon lebontani mindent, ami az erős államot szolgálhatja, és egy gyenge un. konfetti-állam megvalósításáért küzdenek, amely nem korlátozza a liberális pénzügyi manővereket.

pride2_2016.jpg

Céljai eléréséhez Soros egy pillanatig sem riad vissza a társadalmat összetartó intézmények lerombolásától, mindenek előtt a család intézményének megsemmisítésétől. A legradikálisabb homoszexuális mozgalmakat támogatja.

Soros minden erővel küzd a nemzetállamok megszüntetéséért, és egy belőlük létrejövő világállam létrejöttéért, amelyet Washingtonból irányítanának.

Soros céljai többnyire megegyeznek a CIA-iéval, hiszen a meggyöngült nemzetállamok hozzájárulnak az amerikai hegemónia kialakulásához. Ezért a Soros által pénzelt civil szervezetek soha nincsenek túl messze a CIA által pénzelt bomlasztó fegyveres milíciáktól, amelyek az amerikaiaknak nem tetsző kormányokat igyekeznek megdönteni: Ukrajnában, Egyiptomban, Tunéziában, Grúziában, Szíriában, Líbiában, stb.

Soros civil szervezetei éppen azért nem működhetnek Oroszországban, mert a tevékenységük szinte kizárólag az orosz állam ellen irányul.

Forrás

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat