2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Nézd meg a világ legjobb autóit - a Jaguar F-Pace lett a győztes!
autoszektor.hu
|
2017. április 17. 20:53
|
frissítve: 2017. április 20. 12:38
A 2017-es Világ Év Autója jelöltjeit először a tavaly őszi Párizsi Autószalonon jelölték ki, aztán a fő díjra esélyes, döntőbe jutott autók listáját két napja háromra csökkentették. Mindhárom kocsi magas építésű szabadidő-autó: a Jaguar F-Pace mellett az Audi Q5 és a Volkswagen Tiguan jutott be a Top 3-ba. Végül a nemzetközi, 75 újságíróból álló zsűri a Jaguart hozta ki győztesnek.

jaguar.jpg

„Az F-Pace a márka történetének első SUV modellje, de így is felismerhetően Jaguar maradt. Az, hogy megnyerte a díjat, azt bizonyítja, hogy jó döntés volt a márka dizájnját és dinamikai képességeit egy új piaci szektorban is megvillantani” – nyilatkozta a márka dizájnigazgatója, Ian Callum. A Jaguar F-Pace készítői arra is büszkék lehetnek, hogy alkotásuk a „Világ Év Autója – Legjobb dizájn” díjat is elnyerte a Mercedes-Benz S-osztály kabrió és a Toyota C-HR előtt.

mercedes.jpg

A „Világ Év Autója – Legjobb luxusautó” díjat a Mercedes-Benz E-osztály nyerte meg a BMW 5-ös és a Volvo S90/V90 előtt.

porsche1.jpg

A „Világ Év Autója – Legjobb sportautó” díj a Porsche 718 Boxster/Cayman pároshoz került, a négyhengeres, középmotoros német sportkocsik a McLaren 570S-t és az Audi R8 Spydert előzték meg a szavazáson.

toyota.jpg

A „Világ Év Autója – Legjobb zöld autó” díj a konnektoros hibrid Toyota Prius Prime-é lett a Tesla Model X és a Chevrolet Bolt előtt.

bmw.jpg

„Világ Év Autója – Legjobb városi autó” díjat ismét a BMW i3 nyerte el, ezúttal a Suzuki Ignis és a Citroën C3 volt a kihívója.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat