2019. február 23. Alfréd
Nincsenek határok: 5 millió eurós (!) Bugattit mutatnak be a nyáron
totalcar.hu
|
2018. július 11. 11:12
|
frissítve: 2018. július 12. 12:06
A Bugatti hagyományainak megfelelően a hőskor egyik versenyző-legendájáról nevezik el a következő sportkocsit. Ezúttal Albert Divo a névadó, aki az 1920-as években nyert két Targa Florión, a korszak talán legnehezebb közúti autóversenyén, természetesen Bugattival.

Azon túl, hogy kerek 5 millió eurós árról hallani, csak annyit lehet tudni a Bugatti Divóról, hogy a tervezők ezúttal a legjobban gyorsuló autót igyekeztek előállítani, amely bőven 2,5 másodpercen belül érheti el a százas tempót. Ezzel a Bugatti ismét olyan autót kínálhat, amellyel egyértelműen le lehet gyorsulni bármelyik Teslát. Cserébe a pletykák szerint le kell mondani a 400 km/h feletti végsebességről: 385 km/h-nál gyorsabban nem lehet majd menni a Divóval – írja a Totalcar.

bugatti_divo.jpg

Egyelőre ez az egy kép jelent meg az új csúcs-Bugattiról. Forrás: auto-motor-und-sport.de

Összesen negyven példány készül a drágább Chiron-változatból, amely állítólag aerodinamikai szempontból is különbözik majd az alapmodellnél. Hogy pontosan milyen is lesz a legújabb Bugatti, azt pedig augusztus 24-én tudjuk majd meg: akkor tartják a világpremiert a The Quail – A Motorsport Gathering nevű rendezvényen, Kaliforniában.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat